Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj - FCSB 0-1 | Octavian Popescu a adus victoria "roș-albaștrilor" și campionatul e relansat

Bianca Dumitru

Actualizat 17/04/2022 la 22:32 GMT+3

FCSB s-a impus în derby-ul cu FCSB, scor 1-0, și s-a apropiat la doar două puncte de gruparea ardeleană. Singruul gol al meciului a fost marcat de Octavian Popescu, al cărui șut deviat l-a păcălit pe Bălgrădean.

Octavian Popescu

Credit imagine: Eurosport

CFR Cluj și-a propus un obiectiv major în derby-ul cu FCSB: să nu piardă. Ardelenii au fost atenți numai la defensivă încă din startul meciului, iar dominarea teritorială a FCSB-ului nu a produs prea multe ocazii în prima repriză.
Finalul primei părți a adus însă un moment extrem de important. Susic a văzut roșu direct după o intrare brutală asupra lui Olaru, care nu a mai putut continua.
FCSB s-a aruncat în atac încă din startul reprizei secunde și a ratat câteva mari ocazii de a deschide scorul, inclusiv o bară a lui Cristea. Insistențele "roș-albaștrilor" au dat roade în minutul 74, când Octavian Popescu a dezghețat tabela cu un șut deviat, care l-a păcălit pe Bălgrădean.
CFR a riscat mai mult pe final, dar nu a reușit să creeze pericol la poarta lui Târnovanu, decât în prelungiri, după o fază fixă. S-a terminat 0-1, rezultat care reflectă în mare măsură ceea ce s-a întâmplat pe teren. Statistica este grăitoare: 1-13 a fost raportul șuturilor pe spațiul porții, singura încercare cadrată a gazdelor venind în prelungiri.
În urma acestei victorii, prima pe terenul CFR-ului după 8 ani, FCSB s-a apropiat la numai două puncte campioană și finalul de sezon se anunță unul extrem de palpitant. Succesul echipei lui Toni Petrea a aprins și speranțele Craiovei pentru titlu, oltenii fiind pe locul 3, la 6 puncte distanță de lider.
Partidele din prima etapă a returului din play-off
  • FC Voluntari - CFR Cluj
  • Farul - FCSB
  • FC Argeș - CSU Craiova

CFR Cluj - FCSB 0-1

min.74: Gol FCSB! Octavian Popescu a deschis scorul cu un șut deviat de la marginea careului.
Pauză: Prima repriză a fost săracă în ocazii. FCSB a avut mai mult inițiativa, dar CFR s-a apărat exact și echipa lui Petrea nu s-a apropiat periculos de poarta lui Bălgrădean decât prin șuturi de la distanță. Cel mai important moment al primei părți a venit în minutul 44, când Susic a văzut roșu direct după o intrare brutală asupra lui Olaru. Astfel, CFR va juca în inferioritate timp de o repriză.
min.1: A început partida din Gruia! Tribunele sunt arhipline și se așteaptă o confruntare de zile mari!
CFR Cluj - FCSB, echipele de start
CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Graovac, Burcă, Camora – Deac, Boateng, Bordeianu – Omrani, Debeljuh, Petrila
FCSB: Târnovanu – Crețu, Cristea, Miron, Radunovic – Ov. Popescu, Șut, Olaru – Cordea, Tănase, Oc. Popescu
După cum se vede, Dan Petrescu a preferat să se bazeze între buturi pe experiența mai mare a lui Bălgrădean, care nu a mai jucat de la începutul lunii februarie. O altă schimbare față de meciul cu CRaiova din etapa trecută este titularizarea lui Petrila în locul lui Neguț.
La oaspeți, de remarcat absența lui Edjouma și a lui Ianis Stoica din primul 11,dar și revenirea în primul 11 a lui Cordea.
Știrea inițială
CFR Cluj și FCSB se vor întâlni duminică, pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", în primul meci direct din play-off-ul Ligii 1. Înaintea partidei, între cele două echipe este o diferență de doar 5 puncte, astfel că o victorie a roș-albaștrilor în Gruia ar putea relansa lupta pentru titlu.
Cu aproape 24 de ore înaintea duelului, roș-albaștrii au primit o veste proastă. Vicecampioana României nu se putea baza în derby pe Paulo Vinicius, experimentatul brazilian care s-a remarcat drept liderul apărării celor de la FCSB.
Fundașul în vârstă de 37 de ani a acuzat probleme medicale, accidentându-se la ultimul antrenament, și nu a făcut deplasarea la Cluj. În aceste condiții, Toni Petrea s-a văzut nevoit să facă modificări în echipa de start. Cel mai probabil, în locul lui Vinicius va fi titularizat Andrei Miron, care se va afla în centrul apărării alături de Iulian Cristea.
Conform DigiSport, la Cluj nu va evolua nici Valentin Crețu. Acesta i-a supărat pe șefi din cauza prestațiilor din ultima vreme și a fost înlocuit în meciul cu FC Voluntari de Ovidiu Popescu, cel care va fi trimis pe teren, cel mai probabil, și în această seară.
Iată cum ar putea arăta FCSB în duelul cu CFR Cluj: Târnovanu - Ov. Popescu, Cristea, Miron, Radunovic - Edjouma, Șut, Olaru - Stoica, Tănase, Oct. Popescu.
Cum se va termina meciul dintre CFR Cluj și FCSB?
Citește și:

Minim 3 schimbări și la CFR Cluj

Nici echipa de start a celor de la CFR Cluj nu va scăpa de modificări la derby-ul din această seară. Potrivit Fanatik, Dan Petrescu va face cel puțin 3 schimbări în primul 11, cea mai importantă fiind înlocuirea portarului Otto Hindrich cu Cristian Bălgrădean.
Deși nu a mai evoluat de la începutul lunii februarie, goalkeeper-ul de 34 de ani este mult mai experimentat, iar atunci când a fost folosit, și-a făcut treaba cu brio, în timp ce Hindrich l-a supărat pe antrenor la meciul cu Universitatea Craiova, în care a încasat 3 goluri.
O altă schimbare ar putea fi titularizarea lui Cristi Manea, care va avea rolul de a-l bloca pe Octavian Popescu, în timp ce în atac Dan Petrescu ar fi decis să-l includă în primul 11 pe Claudiu Petrila. Tânărul fotbalist a avut evoluții constante pe toată durata acestui sezon, în cel mai recent meci reușind să dea golul de 2-1 al clujenilor, la doar 12 minute după ce a fost introdus pe teren.
Astfel, iată cum ar putea arăta echipa de start a celor de la CFR Cluj în derby-ul cu FCSB: Bălgrădean - Manea, Graovac, Burcă, Camora - Deac, Bordeianu, Boateng - Omrani, Debeljuh, Petrila.
Meciul dintre CFR Cluj și FCSB, contând pentru a cincea etapă a play-off-ului Ligii 1, este programat în această seară, de la ora 20:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo