Marius Șumudică a început perfect noul sezon din Liga 1, cu 5 victorii din 5 meciuri, dar înfrângerile din Europa îi pot aduce demiterea. Emoțiile mari cu Banja Luka, calificarea neconvingătoare cu Lincoln din Gibraltar și eliminarea clară cu Young Boys au dus la deteriorarea relațiilor dintre Șumudică și șefii clubului clujean. Mai mult, după înfrângerea categorică de la Belgrad cu Steaua Roșie, jucătorii reprezentativi de la CFR în frunte cu Deac și Camora s-au dezis de noul antrenor. Stilul de lucru al lui Șumudică nu este pe placul ardelenilor, iar contrele care au adus la depărțirea de Rondon și la excluderea temproară a lui Chipciu arată că Șumudică nu este omul potrivit la CFR.

Șumudică pe lista scurtă a lui Kayserispor

Șumudică s-a simțit bine în Turcia, unde a antrenat cu succes la Kayserispor și Gaziantep. Patroana clubului din Kayseri, unde este în continuare Silviu Lung junior, schimbă din nou antrenorul. Agenția turcă Ajansspor scrie că Șumudică este unul dintre cei doi candidați pentru postul de antrenor. Echipa din Kayseri a schimbat 10 antrenori în ultimii 2 ani, dar Șumudică este singurul care a avut rezultate bune. O revenire în Turcia ar fi biletul de care Șumudică are nevoie după frământările de la Cluj.
Romanian Liga I
CFR Cluj are un nou obiectiv după calificarea în sferturile Cupei României! Anunțul lui Dan Petrescu
IERI LA 21:10
https://i.eurosport.com/2020/12/17/2957090.jpg

Dan Petrescu este convins că va reveni la CFR Cluj

Dan Petrescu a construit echipa care a dominat România în ultimii 4 ani, iar succesul său de la CFR a fost bazat pe o organizare de joc perfectă și fotbalișți cu multă experiență. Acum, CFR Cluj nu mai are nici una dintre aceste două componente. O revenire în Liga 1 a lui Dan Petrescu s-ar putea face cu noi investiții pentru a crea un nou lot competitiv la CFR. Rămâne de vpzut dacă patronul campionilor are resursele necesare pentru a-l readuce pe omul care a făcut din CFR o sperietoare pentru cluburile puternice ale Europei. Drumul ar începe din grupele Conference League pentru că remontarea unui 0-4 cu Steaua Roșie Belgrad este doar o poveste frumoasă, dar utopică.
”Acum vreo patru ani terminasem contractul în Dubai. Patronul de la CFR Cluj care era nou m-a rugat dacă pot să îl ajut să merg acolo. El era patron nou, prima oară în fotbal, și avea ambiții mari. Cred că am făcut un lucru excelent să merg la CFR Cluj, să câștig trei campionate jumate și să aduc CFR în Europa în zone care vor fi greu de ajuns în viitor. Am ajuns să jucăm de la egal la egal cu Sevilla. Numai datorită arbitrului și regulamentului am fost eliminați. Cred că puteam să câștigăm Europa League. Și cu Celtic, și cu Rennes, cu Lazio, echipe mari, de care, în momentul de față și în viitor, nu ne mai putem apropia pentru că nu avem bani să investim. După plecarea mea, problemele sunt mari. A fost o problemă internă. Ca în România, când cineva prinde putere, sunt foarte mulți oameni geloși. Nu am mai avut încredere în cineva din club. Am simțit că nu mai trebuie să stau. Cred că și-au dat seama că au greșit față de mine. Și mie mi-a părut rău pentru că mă atașasem de echipă. În afară de performanțe, este un oraș frumos, am plecat și cetățean de onoare de acolo, am avut trofee, medalii și amintiri superbe. Clujul rămâne una dintre casele mele și cu siguranță mă voi întoarce acolo a spus Dan Petrescu într-un interviu făcut de
.
Dan Petrescu este liber de contract din februarie. Fostul jucător de la Chelsea a antrenat ultima dată chiar la Kayserispor, echipa care îl dorește acum pe Șumudică. Petrescu a stat doar 45 de zile în Turcia!
”Toată lumea spune că sunt prea scump. Eu nu cred că este adevărat. Eu doar îmi fac meseria și cer bonusuri pentru performanță. Am antrenat doar în țări unde sunt bani foarte mulți. În România nu sunt bani pentru fotbal și de aia nici nu avem performanță. Aștept și din străinante, dar nu mai pot să merg pentru orice echipă. N-am de ce să mă grăpbesc, cu toate că îmi cam lipsește fotbalul”, a mai spus Dan Petrescu
Romanian Liga I
Dan Petrescu, nemulțumit după victoria cu Hermannstadt! "CFR Cluj nu are cum să câștige așa"
30/11/2022 LA 21:29
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50