Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză în topul celor mai buni dribleuri din Liga 1 în 2021! Cine are cele mai multe reușite

Bianca Dumitru

Actualizat 01/11/2021 la 19:07 GMT+2

CIES Football Observatory a făcut o analiză a celor mai buni dribleuri din lume în 2021. Adama Traore conduce în clasamentul mondial din care lipsesc Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, în timp ce în Liga 1 pe prima poziție a topului se află un jucător de la Academica Clinceni.

Michael Omoh (Academica Clinceni) în meciul cu FCSBMichael Omoh (Academica Clinceni) în meciul cu FCSB. Sursa: Agerpres

Credit imagine: Other Agency

Specialiștii de la CIES Football Observatory au realizat o analiză a celor mai buni dribleuri din lume în 2021. Aceștia au pus sub lupă 33 dintre cele mai tari campionate din lume, analizând procentul driblingurilor reușite în raport cu numărul de minute de joc pe dribling, adică frecvența încercărilor.
Astfel, în Liga 1, cel mai bun dribleur este Michael Omoh, jucătorul celor de la Academica Clinceni, echipă aflată pe ultimul loc în clasamentul Ligii 1 după primele 14 etape ale sezonului. Omoh are 67,9% dintre driblinguri reușite, aflându-se în clasamentul mondial pe locul 12.
Pe podiumul topului celor mai buni 10 dribleuri din Liga 1 se mai află și Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), cu un procentaj de 67,4% dintre încercări reușite, și Damien Dussaut (Farul), cu 60,5%.
Echipele lui Laurențiu Reghecampf și Gică Hagi au cei mai mulți reprezentanți în top 10, pe lângă Baiaram și Dussaut remarcându-se și Jovan Markovic, cu un procentaj de 58,8%, și Alexi Pitu, cu 60,3% dintre driblinguri reușite.
FCSB și CFR Cluj sunt reprezentate în topul celor mai buni 10 dribleuri din Liga 1 doar de Andrei Cordea (59,8%), respectiv Billel Omrani (55,1%).
Top 10 dribleuri din Liga 1

Cum arată topul celor mai buni dribleuri din lume

În topul mondial al celor mai buni dribleuri din lume se remarcă Manor Solomon, jucătorul lui Shakhtar Donetsk, care are o rată de succes de 80,6%. Cel mai productiv fotbalist este Adama Traore, legitimat la Wolverhampton, sportiv care a reușit 78,9% dintre driblinguri, încercând câte unul la fiecare 7 minute și o secundă.
Din La Liga, cel mai bun dribleur este Javi Galan, jucătorul celor de la Celta Vigo, cu un procentaj de 80%, iar din Serie A s-a făcut remarcat Andre-Franck Zambo, de la Napoli, care are 77,5% dintre driblinguri reușite.
Din Bundesliga cea mai mare rată a reușitelor îi aparține lui Jeremie Frimpong, de la Bayer Leverkusen, iar din Ligue 1 lider este Seko Fofana, de la Lens, cu un procentaj de 76,9%.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo