Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Toni Petrea, despre motivul pentru care FCSB a câștigat meciul cu UTA Arad: "Jucătorii nu au cedat"

Bianca Dumitru

Publicat 06/12/2021 la 07:26 GMT+2

FCSB a câștigat meciul din a 18-a etapă a Ligii 1, impunându-se în fața celor de la UTA Arad cu scorul de 2-1 după câteva greșeli importante de arbitraj. La finalul partidei, Toni Petrea și-a lăudat jucătorii și nu a vrut să comenteze deciziile lui Marian Barbu.

Toni Petrea (FCSB)

Credit imagine: facebook

FCSB s-a impus duminică seară, cu scorul de 2-1, în fața celor de la UTA Arad, într-un meci contând pentru a 18-a etapă a Ligii 1. Meciul nu a fost lipsit de faze controversate.
Arbitrul Marian Barbu a acordat ușor primul penalty al gazdelor, după un presupus contact în careu între Octavian Popescu și Roger. Arădenii au egalat cu 20 de minute înainte de final, însă FCSB a mai beneficiat de o lovitură de pedeapsă în minutul 81, după un henț comis de Medjimorec. Totuși, mingea ieșise în afara terenului înainte de acordarea loviturii de la 11 metri, însă arbitrul nu a semnalizat nimic, iar FCSB și-a adjudecat victoria.
După meci, antrenorul roș-albaștrilor s-a declarat mulțumit de prestațiile jucătorilor săi și și-a lăudat adversarii. Toni Petrea a spus că echipa sa a reușit să câștige partida din cauză că arădenii au fost provocați să greșească în ultimele minute de joc și nu a vrut să comenteze arbitrajul, motivând că nu a avut timp să revadă fazele controversate care au adus victoria FCSB-ului.
"UTA este o echipă bună, din punctul meu de vedere ar trebui să facă parte din play-off. Ne-au pus ceva probleme pe contraatac, cel puțin în prima repriză. Am reușit să marcăm, de data asta am marcat noi primii. Puteam să închidem jocul mult mai devreme, am avut multe ocazii la 1-0, dar am primit acel gol. Mă declar mulțumit că jucătorii nu au cedat, au crezut până la final în victorie și au forțat adversarul să facă greșeli.
În general, după meciuri nu mă uit imediat la faze. Am alte probleme de rezolvat, de vorbit cu jucătorii, de văzut care e situația medicală. Mă voi lămuri în seara asta, probabil. Din păcate, până când nu se va rezolva problema cu VAR-ul, tot vor fi discuții.
Nu știu dacă se va rezolva, cumva. Sper ca arbitrajul să fie corect pentru toată lumea și rezultatul să se decidă în urma jocului făcut de echipele angrenate", a declarat Toni Petrea după meciul din a 18-a etapă a Ligii 1.
Citește și:

Reacție dură a lui Laszlo Balint după FCSB - UTA Arad

De cealaltă parte, Laszlo Balint a avut un discurs extrem de dur la finalul partidei și nu s-a ferit să critice arbitrajul, după ce echipa sa a fost dezavantajată în partida cu FCSB. Antrenorul arădenilor a criticat în termeni duri prestația arbitrilor și s-a declarat intrigat de rezultatul înregistrat pe teren.
"UTA este câștigătoarea morală a acestui joc. Noi la Arad încercăm să fim atipici, să nu ieșim la TV, să nu ne certăm cu arbitrii. Respectăm pe toată lumea, ne asumăm greșelile, dar noi când greșim, plătim. Cum plătește un arbitru care a greșit într-o asemenea manieră? Cum poate să vină el și să spună că a încercat să facă tot ce era mai bun? La primul penalty trebuia acordat galben pentru simulare, la al doilea penalty a ieșit mingea în afara terenului 20 cm. Doar la Liga 3 am mai trăit așa ceva, la Petrolul Stoina, în Valea Jiului.
Toată lumea întreabă de ce fotbalul românesc se duce în jos, în jos, în jos... Eu dau încredere jucătorilor, nu suntem cei mai proști, dar nu vreau să treacă prin asemenea momente. Am fost mai buni, băieții au simțit că au fost mai buni pe teren. Să se uite responsabilii care conduc fotbalul românesc la ce se întâmplă etapă de etapă. Antrenorii de la echipele mici trebuie să bagă capul în pământ, de ce? Vreți să fiu calm? Nu pot să fiu calm! Îmi cer iertare, dar este vorba de slujba mea. Noi ne ducem crucea până la capăt, muncim zi de zi. Îmi găsesc cu greu cuvintele, nu știu ce să mai spun, pot doar să-mi felicit băieții pentru efort. A văzut o țară întreagă ce s-a întâmplat!
Știți care e cea mai mare problemă? Arbitrii nici nu ne bagă în seamă! Dacă merităm ceva, fii corect! Accept greșelile, dar când se vede o manieră de asemenea natură, este foarte greu de acceptat. Eu sunt foarte mândru de băieții mei! Nu e normal să vin aici și să vorbesc despre arbitraj. Este a patra oară când ne arbitrează domnul Marian Barbu", a spus Laszlo Balint.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Program transmisiuni Premier League, etapa 15
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo