Dinamo a fost zdrobită de FCSB în meciul din a opta etapă a Ligii 1, încheiat cu scorul de 6-0. Echipa din Ștefan cel Mare a evoluat mai bine de o repriză în inferioritate numerică după ce arbitrul Istvan Kovacs i-a arătat direct cartonașul roșu lui Steliano Filip, în minutul 37, după un fault asupra lui Valentin Gheorghe.
La finalul partidei, antrenorul dinamoviștilor a analizat prestația jucătorilor săi și a dezvăluit că aceasta este cea mai dură înfrângere suferită vreodată. Dario Bonetti a spus că, din punctul său de vedere, soarta meciului s-a schimbat după eliminarea lui Steliano Filip și s-a arătat optimist cu privire la viitorul echipei sale.
"Este un moment extrem de dificil, îmi pare rău pentru suporteri, era un derby, trebuie să vedem și părțile pozitive și cele negative. În minutul 40 era 1-0 pentru ei, apoi totul s-a năruit după eliminarea lui Filip, au fost apoi două goluri din faze fixe și unul din penalty.
Romanian Liga I
Reacția lui Ronaldo Deaconu după eurogolurile marcate în poarta lui Dinamo
IERI LA 06:28
Nu am văzut faza eliminării. Așa e în fotbal, ai surprize plăcute și neplăcute. Trebuie să uităm repede acest meci, să muncim, ne așteaptă un sezon greu. Și pentru mine totul e nou, nu am luat bătaie așa niciodată, e cea mai neagră seară din viața mea.
Am controlat meciul până atunci, nu e ușor de explicat, totul s-a schimbat după cartonașul roșu. Trebuie să devenim o echipă, să ne creăm ocazii, acum avem mulți jucători de calitate, trebuie să adunăm puncte.
Nu m-am așteptat la acest scor, totul s-a terminat la eliminare, a fost foarte ușor pentru ei, ai mei au încercat să dea totul. Nu se pune problema retrogradării", a declarat Dario Bonetti.

Reacția lui Steliano Filip după eliminare

Decizia controversată luată de Istvan Kovacs în minutul 37 al derby-ului dintre FCSB și Dinamo a fost criticată în termeni duri de Steliano Filip.
"Cum să fie cartonaș roșu? A văzut un stadion întreg, o țară întreagă ce s-a întâmplat. Nu am venit să critic arbitrajul, nu îmi stă în caracter, dar sunt dezamăgit pentru că și-a bătut joc. Și-a bătut joc de niște familii, de suporterii aceștia minunați. Îmi dai galben, nu roșu. Cred că VAR-ul ar fi cea mai bună soluție, e clar. La faultul respectiv ar fi fost maximum galben. Eu îmi reproșez că mi-am lăsat coechipierii în 10, am îngreunat situația", a comentat Filip la finalul partidei.
După ce a văzut cartonașul roșu, fotbalistul s-a dus la arbitru să-i ceară explicații. Jucătorul lui Dinamo a dezvăluit ce a discutat în acele momente cu Istvan Kovacs.
"Am stat pe teren ca să întreb de ce mă elimină. A fost acolo un meleu, nu știu ce s-a întâmplat. L-am întrebat, dar nu a vorbit, știe toată lumea că e un arbitru arogant. Mi-a spus ca am trei minute să ies de pe teren, altfel oprește meciul.
Am mai pățit așa cu el și la meciul cu Mioveni. Cu Mioveni îmi striga să nu fac fault, nu am făcut și am luat gol. Nu vreau să dau în el, dar aroganța cu care ne tratează. Probabil o să treacă în raport că se simte amenințat, doar e Istvan", a declarat Steliano Filip.
Romanian Liga I
Dinamo ar putea primi o nouă lovitură de la TAS! Decizia ar veni ca un trăznet pentru Rednic
14/10/2021 LA 09:09
Romanian Liga I
Dinamo nu scapă de Bonetti! Italianul a dat clubul în judecată și vrea să-i ia locul lui Rednic
13/10/2021 LA 17:20