Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

U Cluj a făcut primul transfer al verii! Ce fundaș cu experiență în Europa a semnat cu echipa lui Lincar

Bianca Dumitru

Publicat 08/06/2022 la 17:55 GMT+3

Universitatea Cluj a reușit să revină în prima ligă în această vară, după ce a învins-o la barajul pentru menținerea / promovarea în Liga 1 pe Dinamo. Echipa lui Erik Lincar a anunțat astăzi un prim transfer pentru sezonul 2022/23.

U Cluj (Sursa Foto: Facebook FC Universitatea Cluj)

Credit imagine: facebook

Universitatea Cluj se pregătește pentru următorul sezon al Ligii 1, iar astăzi oficialii clubului au anunțat primul transfer din această vară.
Echipa lui Erik Lincar a ajuns la un acord cu fundașul Andrei Pițian, care a evoluat cel mai recent la Chindia Târgoviște. Fotbalistul de 26 de ani, care are experiență în cupele europene, a mai trecut pe la Astra Giurgiu, FC Botoșani, Apollon Limassol și FC Argeș.
"FC Universitatea Cluj a realizat prima mutare pentru Liga 1. Clubul nostru l-a transferat pe Andrei Pițian (26 de ani), un fundaș central cu peste 120 de meciuri în Liga 1 și cu prezențe în cupele europene.
Crescut de centrul de copii și juniori de la Pandurii Târgu Jiu, Andrei Pițian a făcut pasul spre prima echipă a echipei gorjene în sezonul 2013/14, pe când avea doar 17 ani. Al doilea meci jucat pentru Pandurii Târgu Jiu a fost chiar în competițiile europene, intrând pe teren în duelul din grupele Europa League cu Dnipro.
În ediția de campionat 2015/16, Andrei a fost printre oamenii de bază din echipa gorjenilor care s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului în clasament. A jucat din nou în preliminariile Europa League alături de Pandurii Târgu Jiu la începutul sezonului 2016/17, fiind integralist în returul dublei cu Maccabi Tel Aviv.
După trei ani și jumătate alături de Pandurii, Andrei Pițian a făcut pasul spre Astra Giurgiu în pauza de iarnă a sezonului 2016/17. La finalul acelui sezon, fundașul central a schimbat campionatul, semnând cu Apollon Limassol din Cipru. Pentru ciprioți a bifat prezențe în grupele Europa League, în timp ce în campionatul intern s-a bătut pentru titlu până în ultima etapă.
A revenit în România la FC Botoșani, iar după un sezon petrecut la echipa moldavă a ajuns la Chindia Târgoviște, unde a fost om de bază cu 19 meciuri jucate în ediția de campionat 2019/20. A fost titular în defensivă și în următorul an, purtând banderola de căpitan în șase partide. În total, în acel sezon a fost utilizat în 35 de partide în toate competițiile.
La începutul sezonului recent încheiat a schimbat echipa, fiind transferat de FC Argeș. A strâns 12 prezențe în tricoul piteștenilor în turul campionatului, după care s-a întors la Chindia Târgoviște, unde a evoluat până în vară", se arată pe site-ul oficial al Universității Cluj.
Citește și:

Programul lui U Cluj din această vară

Universitatea Cluj va începe pregătirea pentru următorul sezon al Ligii 1 pe 14 iunie. Până pe 24 iunie, echipa lui Erik Lincar se va antrena în plan local, unde va disputa un amical cu Sănătatea Cluj, pe 22 iunie.
Ulterior, între 25 iunie și 5 iulie, ardelenii vor merge într-un cantonament în Austria, unde vor juca 4 partide amicale, în compania unor echipe din Serbia, Austria, Croația și Slovenia, după cum urmează:
  • 27 iunie: U Cluj - FK Vojvodina Novi Sad (locul 7 în prima ligă din Serbia)
  • 29 iunie: U Cluj - TSV Hartberg (locul 11 în prima ligă din Austria)
  • 1 iulie: U Cluj - NK Osijek (locul 3 în prima ligă din Croația)
  • 3 iulie: U Cluj - NK Aluminij Kidricevo (locul 10 în prima ligă din Slovenia)
Universitatea Cluj va reveni apoi în țară, unde va continua pregătirea pentru noul sezon al Ligii 1, care va debuta pe 16 iulie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo