Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un club din play-off-ul Ligii 1 nu a primit licență pentru cupele europene! "Nu înțelegem decizia! Următorul pas e TAS!"

Bianca Dumitru

Actualizat 11/05/2022 la 17:29 GMT+3

Farul Constanța nu va putea evolua în următorul sezon în cupele europene, după ce clubul nu a primit licența UEFA ca urmare a schimbării denumirii din "FC Viitorul". Gică Popescu a comentat situația, anunțând că clubul va ataca decizia la TAS.

Farul Constanța - Universitatea Craiova

Credit imagine: facebook

Clubul Farul nu a primit licența UEFA din partea Administrației de Licențiere a Federației Române de Fotbal și nu va putea juca în ediția 2022/23 a cupelor europene, în cazul calificării, ca urmare a schimbării denumirii din "FC Viitorul" în "Farul Constanța", președintele Gheorghe Popescu declarând că gruparea va ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
"Noi vom lua legătura cu avocații noștri și vom merge mai departe pentru că decizia de a ne refuza licența UEFA mi se pare cel puțin stranie. Atâta timp cât ai avizul Federației Române de Fotbal, cât timp respecți regulamentele internaționale, nu înțeleg de ce nu putem participa în cupele europene. Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanță", a afirmat Popescu, potrivit Agerpres.
"Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanța am respectat întru totul cerințele forurilor internaționale și ale Federației Române de Fotbal. Ba mai mult, înainte de a face această mișcare (n.r. schimbarea denumirii clubului) am avut avizul Federației Române de Fotbal.
Deci am anunțat federația înainte, am primit avizul federației și am dat drumul procedurii. Am respectat absolut tot ce putea fi respectat la acea oră. De fapt, noi nu am făcut altceva decât să luăm numele și emblema de la Farul Constanța", a adăugat președintele.
Citește și:
Întrebat cum a motivat Adminstrația de Licențiere decizia, Gheorghe Popescu a răspuns: "Nu știu cum au motivat cei de la licențiere decizia, pentru că de aceste chestiuni se ocupă avocatul Florin Comșa. El știe ce demersuri trebuie făcute de acum încolo. Dar repet, noi atunci când am făcut acea mutare am avut avizul FRF și am respectat întru totul regulamentele internaționale."
În afară de Farul Constanța, nu a primit licență UEFA pentru sezonul 2022/23 nici FC U Craiova 1948, echipă aflată în play-out-ul Ligii 1.
Farul Constanța ocupă în prezent locul 5 în clasamentul play-off-ului Ligii 1, cu 29 de puncte. În cazul în care reușește să încheie pe locul 4, iar Universitatea Craiova câștigă Cupa României, formația condusă de Gheorghe Hagi ar avea dreptul să dispute barajul pentru Conference League cu câștigătoarea meciului dintre locul 1 și 2 din play-out.
La 21 iunie 2021, gruparea de fotbal din Liga 1 FC Viitorul și divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eșalon preluând denumirea Farul Constanța precum și sigla noii entități. Ciprian Marica, proprietarul clubului Farul Constanța din Liga a 2-a, a devenit acționar la noua entitate sportivă aflată acum în Liga 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo