Specialiștii de la CIES Football Observatory au realizat o analiză a echipelor la care sunt legitimați cei mai mulți fotbaliști străini. La nivel european, clubul care a folosit cei mai mulți expatriați în primele etape ale campionatului intern este Aris FC, din Grecia, pentru care străinii au evoluat în 98,4% dintre minute.
La polul opus, singurele două echipe din Europa pentru care nu a evoluat niciun stranier în campionat în această stagiune sunt FK Desna și Athletic Bilbao.
La nivelul celor mai tari 5 campionate de pe continent, Udinese este clubul care a mizat cel mai mult pe fotbaliști străini în startul acestui sezon (88% dintre minute). Din Premier League, stranierii de la Chelsea au evoluat 86,8% dintre minute, în timp ce, din La Liga, Atletico Madrid este echipa la care expatriații au jucat cel mai mult (77,8% dintre minute).
Romanian Liga I
Reacția lui Ronaldo Deaconu după eurogolurile marcate în poarta lui Dinamo
ACUM 16 ORE
În ceea ce privește cluburile din Franța și Germania, Lille și RB Leipzig s-au bazat cel mai mult pe străini, în proporție de 81,9%, respectiv 79,1%.

UTA Arad și FC Botoșani au folosit cei mai mulți străini în Liga 1

La nivelul campionatului României, UTA Arad și FC Botoșani sunt echipele care au mizat cel mai mult pe jucători din alte țări. Arădenii au avut stranieri pe teren în 67,8% dintre minute, iar Marius Croitoru a folosit fotbaliști străini în 63,7% dintre minute.
La polul opus, se află Dinamo și CS Mioveni, pentru care stranierii nu au evoluat mai mult de 10% din timp. În ceea ce le privește pe FCSB și CFR Cluj, acestea au mizat pe jucători expatriați pentru 15%, respectiv 40,3% dintre minute.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Romanian Liga I
Dinamo ar putea primi o nouă lovitură de la TAS! Decizia ar veni ca un trăznet pentru Rednic
14/10/2021 LA 09:09
Romanian Liga I
Dinamo nu scapă de Bonetti! Italianul a dat clubul în judecată și vrea să-i ia locul lui Rednic
13/10/2021 LA 17:20