Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Va fi testul de maturitate al echipei!" Avertisment pentru FCSB înainte de derby-ul cu CFR Cluj

Bianca Dumitru

Publicat 12/04/2022 la 12:49 GMT+3

FCSB s-a apropiat la 5 puncte de CFR Cluj, profitând de înfrângerea suferită de echipa lui Dan Petrescu în fața Universității Craiova. Ilie Dumitrescu este de părere că, în derby-ul dintre FCSB și CFR, roș-albaștrii trebuie să demonstreze că sunt o echipă matură.

FCSB - CFR Cluj

Credit imagine: facebook

FCSB a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-0, în ultimul meci din etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 1. Aceasta a fost cea mai clară victorie a băieților pregătiți de Toni Petrea în 2022, iar speranțele la titlu au reînviat în cadrul echipei, mai ales că totul depinde acum, din nou, de propriile rezultate.
Cu șase etape înainte de final, diferența dintre CFR Cluj și FCSB s-a redus la 5 puncte în fruntea ierarhiei, iar până la finalul sezonului mai sunt programate două partide între cele două formații. Prima confruntare între echipele lui Dan Petrescu și Toni Petrea din această ediție a play-off-ului va avea loc duminică, de la ora 20:30, la Cluj-Napoca.
Înaintea derby-ului, Ilie Dumitrescu a spus că meciul de pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" va fi ca un test de maturitate pentru roș-albaștrii. Fostul fotbalist s-a arătat și curios de modul în care Dan Petrescu va pregăti duelul cu FCSB, mai ales în condițiile în care un pas greșit al CFR-ului i-ar putea duce pe campionii en-titre ai României în pericol de a pierde poziția de lider al clasamentului.
"Este testul de maturitate al acestei echipe, FCSB. Tănase și Olaru trec printr-un moment bun, Edjouma a făcut câteva lucruri interesante, este și Șut care intră foarte bine, inspirație în funcție de antrenor. Dar va fi un meci complicat, testul acestei echipe, meciul de la CFR din deplasare.
Pentru că, indiferent de ce s-a întâmplat la meciul cu Craiova, CFR este o echipă puternică, știe să joace meciurile astea cu miză. Are un antrenor care va analiza orice detaliu înainte de meciul direct. Și sunt curios de abordarea CFR-ului la meciul ăsta", a declarat Ilie Dumitrescu la DigiSport.
Citește și:

"Dacă vom câștiga, ne vom putea gândi la titlu!"

Fotbaliștii de la FCSB și-au recâștigat încrederea după victoria clară obținută în fața celor de la FC Voluntari, rezultat care i-a apropiat la 5 puncte de liderul CFR Cluj.
La finalul partidei care a avut loc pe Arena Națională, Florin Tănase s-a declarat optimist și a punctat că echipa sa are nevoie de o victorie la Cluj-Napoca pentru a avea din nou șanse reale la titlu.
"Aveam nevoie de cele 3 puncte pentru a ne apropia de cei de la CFR. Mai avem 6 meciuri, vom încerca să le câștigăm pe toate. Vom încerca să câștigăm la Cluj, să ne apropiem și mai mult în clasament și să fie o luptă mai interesantă în retur.
Dacă vom câștiga la Cluj, ne putem gândi și la titlu, dar rămâne de văzut ce va fi acolo. Vom avea nevoie și de puțină șansă, dar cred că am putea câștiga", a declarat Florin Tănase.
Meciul dintre CFR Cluj și FCSB, din a cincea etapă a play-off-ului Ligii 1, este programat duminică, de la ora 20:30.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo