Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Verdict dur pentru FCSB după un nou sezon ratat: "Va deveni o echipă de locurile 6-7!"

Bianca Dumitru

Actualizat 05/04/2022 la 12:25 GMT+3

FCSB a fost învinsă duminică seară, pe teren propriu, de Universitatea Craiova, cu scorul de 0-2, într-un meci contând pentru a treia etapă a play-off-ului Ligii 1. După un nou sezon ratat al roș-albaștrilor, Gabi Balint consideră că viitorul echipei este sumbru, FCSB urmând a ajunge să se lupte pentru un loc în play-off în stagiunile următoare.

FCSB - Universitatea Craiova (Tănase, Crețu)

Credit imagine: facebook

Duminică seară, FCSB a fost învinsă în derby-ul cu Universitatea Craiova din a treia etapă a play-off-ului Ligii 1, cu scorul de 0-2. Golurile victoriei au fost marcate de Andrei Ivan, din penalty, și Ovidiu Bic, care a reușit o execuție splendidă.
După această înfrângere, FCSB a rămas cu 37 de puncte pe locul 2 al clasamentului, la 8 puncte de liderul CFR Cluj, care este foarte aproape de un nou titlu de campioană a României.
În aceste condiții, după ce roș-albaștrii au ratat încă o dată șansa de a se impune în Liga 1, Gabi Balint a dat un verdict dur. Fostul fotbalist consideră că echipa se poate deteriora și mai mult în următorii ani, spunând că FCSB ar putea ajunge să se lupte pentru un loc în play-off.
Asta în cazul în care conducerea va alege să se despartă de jucătorii importanți ai clubului, fără a face alte transferuri care să întărească lotul.
"Se dau exemple tot timpul cu echipe mari care au falimentat. Da, e adevărat, dar FCSB, când se numea și Steaua, dacă lucrurile erau făcute ca lumea, ar fi rămas Steaua, ar fi câștigat poate de 10 ori mai mulți bani și campionate mai multe.
Asta s-a dorit, suporterii deja au văzut și ei. Totuși, cred că se va rezolva situația. Se va vinde ce este de vândut. După ce cei 3-4 jucători care țin echipa vor pleca și nu se fac investiții, la un moment dat va deveni o echipă din asta, de locurile 6-7, poate chiar de play-out", a declarat Gabi Balint, potrivit Digi Sport.
Citește și:

CE URMEAZĂ PENTRU FCSB DUPĂ UN NOU SEZON RATAT

În cazul cel mai probabil în care nu-și vor fi îndeplinit obiectivul, cei de la FCSB vor trece printr-o adevărată transformare în vara acestui an. Conducerea clubului este decisă să facă mai multe schimbări importante.
Una dintre modificări va viza, fără doar și poate, banca tehnică. Toni Petrea se va despărți de FCSB, urmând a fi înlocuit de Ilie Poenaru sau Marius Croitoru, care sunt printre preferații șefilor. O altă variantă pentru postul de antrenor este Mihai Pintilii, actualul secund, care a refuzat la începutul acestui an să meargă la echipa națională pentru a-l ajuta pe noul selecționer, Edi Iordănescu.
Potrivit unor informații apărute în presă în urmă cu mai multe săptămâni, conducerea roș-albaștrilor i-ar fi promis lui Pintilii că va ocupa postul de antrenor principal la FCSB după ce va obține licența Pro, în prezent fiind cursant la Școala de Antrenori.
În plus, schimbări se vor face și în cadrul lotului. Se dorește reducerea bugetului de salarii, iar acest lucru se va face prin renunțarea la jucătorii care încasează în acest moment cele mai mari sume de bani. Printre aceștia, se numără Florin Tănase, care are un salariu de 30.000 de euro lunar, Claudiu Keșeru, cu 25.000 de euro, și Florinel Coman, care primește 20.000 de euro pe lună.
În plus, conducerea celor de la FCSB este dispusă să renunțe și la jucători de perspectivă, cum ar fi Octavian Popescu. În schimbul lui, șefii clubului anunțau că vor câteva zeci de milioane, dar cel mai probabil vor accepta și o ofertă mai mică pentru a-și acoperi bugetul.
În acest moment, fotbalistul în vârstă de 19 ani este cotat de site-ul transfermarkt.com la 3 milioane de euro, valoarea sa de piață crescând semnificativ la ultima actualizare, care s-a făcut la finalul lunii martie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo