Echipa patronată de Gică Hagi este nemulțumită de programul din play-out și nu vrea să se prezinte la meciuri.

Viitorul amenință cu neprezentarea la mecuri

Viitorul se află într-o situație grea în play-out și se luptă pentru salvarea de la retrogradare.
Romanian Liga I
Dezvăluirea tulburătoare a unui fost rapidist despre cum a ajuns după gratii: "Trăgeam când jucam"
ACUM 12 ORE
Constănțenii sunt însă nemulțumiți de programarea meciurilor făcute de LPF.
Viitorul a publicat un comunicat în care cere reprogramarea meciului cu Hermannstadt, de pe 5 mai, altfel, nu se va prezenta la unul dintre următoarele meciuri.
„FC Viitorul Constanța dorește să tragă un semnal de alarmă asupra modului în care s-a decis programarea meciurilor din etapele 3-6 ale play-out-ul Ligii 1, partide care în principiu vor stabili ierarhia echipelor retrogradabile și / sau participante la baraj.
Astfel, FC Viitorul Constanța este SINGURA echipă din play-out nevoită să dispute 4 meciuri în 10 zile, dintre care 3 partide urmând să fie în deplasare!
Ca urmare a acestei programări, se încalcă orice principiu de etică și fair-play prin care fiecare echipă ar trebui să aibă șanse egale în lupta pentru obținerea punctelor puse în joc.
Nu este prima dată când aceste programări dezavantajează evident formația noastră, fără a se ține cont de:
- Timpul necesar refacerii fizice a jucătorilor înainte și după fiecare meci în condițiile desfășurării unor meciuri într-un interval chiar mai mic de 72 de ore !!! (2 mai, ora 18.30 cu Dinamo - 5 mai ora 14.15 cu Hermannstadt, la Mediaș)
- Distanțele foarte lungi în condițiile infrastructurii din România și de costurile ce implică aceste deplasări succesive într-un timp extrem de scurt. Preferăm să putem achita salariile în locul unor curse charter!
Prin această decizie de programare a etapelor 3-6, se avantajează și dezavantajează în același timp unele formații, astfel că deținătorii de drepturi TV se implică practic în ierarhia clasamentului Ligii 1, condamnând în fapt echipa noastră la retrogradare ! LPF este obligată la rândul ei să accepte programul impus de deținătorii drepturilor TV și, prin atitudinea ei pasivă, nu-și poate exercita prevederile statutare de a apăra drepturile cluburilor și echitatea competiției pe care o organizează.
Atenționăm pe toți cei implicați în luarea acestor decizii că în cazul menținerii ei - programarea partidei cu Hermannstadt la data de 5 mai, ora 14.15 - clubul nostru NU se va putea prezenta la unul din aceste jocuri”, se arată în comunicatul Viitorului.
Programul Viitorului în următoarele 3 etape
  • 26 aprilie: Voluntari - Viitorul
  • 29 aprilie: Poli Iași - Viitorul
  • 2 mai: Viitorul - Dinamo
Romanian Liga I
Un fotbalist de la FCSB, în atenția mai multor echipe din Cipru! Poate ajunge lângă alți 2 români
ACUM 13 ORE
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01