Conducerea FCSB a anunțat azi că a ajuns la un acord cu Galatasaray pentru transferul lui Olimpiu Moruțan. Mutarea va aduce în conturile vicecampioanei nu mai puțin de 5,5 milioane de euro. FCSB a acceptat până la urmă să-l dea pe Moruțan în Turcia pe 5,5 milioane de euro, chiar dacă precedentele oferte făcute valorau 10 milioane și 7 milioane de euro.
Deși a lăsat la preț, FCSB poate fi considerată o câștigătoare pe piața transferurilor. Fără a avea performanțe pe plan sportiv de ani buni, vicecampioana României continuă să dea lovitură după lovitură pe piața transferurilor. După ce în iarnă l-a vândut la Parma pe Man în schimbul unei sume record, FCSB a reușit, iată, un nou transfer spectaculos, având în vedere valoarea reală a fotbalistului.

0 performanțe, dar cu conturile pline – FCSB, un club care "se descurcă"

Romanian Liga I
Papură, interimar, după demisia lui Rădoi, dar şefii Craiovei pregătesc aducerea unui nume "greu"
IERI LA 05:55
FCSB nu mai reușește de ani buni să facă performnață, deși nivelul campionatului intern este extrem de scăzut. Drept dovadă, România va avea în acest sezon o singură reprezentantă în Europa: CFR, în grupele Conference League, a treia competiție ca valoare de pe bătrânul continent. Ultimul sezon în care FCSB a cucerit titlul a fost în 2014–15. De atunci, roș-albaștrii "au reușit" în 5 ocazii să încheie campionatul pe locul secund.
Mutările făcute de FCSB din ultimul an confirmă faptul că tunurile de pe piața transferurilor nu sunt interconectate cu performanțele, mai ales că vorbim despre un club care nu a mai cucerit titlul de 6 ani. Man a fost vândut la Parma cu 13 milioane de euro, în condițiile în care era cotat la doar 6,5 milioane de euro.
Istoria se repetă acum cu Moruțan, care ajunge la Galatasaray pe o sumă (5,5 milioane de euro) care nu se justifică dacă ne uităm la prestațiile mijlocașului cotat la doar 2,8 milioane de euro. Chiar dacă nu s-a ridicat niciodată la nivelul publicității făcute de conducerea FCSB, Olimpiu Moruțan a fost transferat la Galatasay, un club care l-a mai dorit pe fotbalist și cu alte ocazii.

Cele mai scumpe transferuri realizate de FCSB în ultimul deceniu

 • 1. Dennis Man (Parma) - 13 milioane de euro
 • 2. Nicolae Stanciu (Anderlecht) - 9,7 milioane de euro
 • 3. Vlad Chiricheș (Tottenham) - 9,5 milioane de euro
 • 4. Florin Gardoș (Southampton) - 6,8 milioane de euro
 • 5. Olimpiu Moruțan (Galatasaray) - 5,5 milioane de euro
 • 6. Bogdan Stancu (Galatasaray) - 5 milioane de euro
 • 7. Alex Chipciu (Anderlecht) - 3 milioane de euro
 • 8. Constantin Budescu (Al Shabab) - 2.5 milioane de euro
 • 9. Claudiu Keșeru (Al Gharafa) - 2,4 milioane de euro
 • 10. Mihai Pintilii (Al Hilal) - 2,4 milioane de euro
 • 11. Raul Rusescu (Sevilla) - 2,2 milioane de euro
 • 12. Romario Benzar (Lecce) - 2 milioane de euro
Romanian Liga I
Cârţu a luat foc când a auzit ce a zis Rădoi despre el: "Bă, băiatule, nu vii tu să îmi spui asta"
IERI LA 05:37
Romanian Liga I
Transfer uriaș pentru FCSB: 3 milioane de euro! "Au bătut palma"
24/11/2022 LA 08:33