Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

3 echipe din Liga 1 au primit interdicție la transferuri! Una dintre ele speră să scape de sancțiune

Nicu Savin

Publicat 07/01/2022 la 21:09 GMT+2

Majoritatea echipelor din Liga 1 au probleme financiare, iar acest lucru are urări grave pentru unele dintre ele. FC U Craiova 1948, Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni au primit interdiție la transferuri din cauza restanțelor salariale către fotbaliști.

U Craiova 1948

Credit imagine: Eurosport

Fotbalul românesc se zbate în mediocritate de ani buni, iar unul dintre principalele motive este lipsa banilor. Multe echipe se luptă să supraviețuiască din punct de vedere financiar, iar situațiile în care jucătorii sunt plătiți la zi sunt foarte rare.
Forurile care conduc fotbalul mondial nu iartă în cazurile în care fotbaliștii depun memorii pentru că nu își primesc salariile, iar UEFA a sancționat 3 cluburi din România cu interdicția de a face transferuri până când își rezolvă problemele.
Conform gsp.ro, FC U Craiova 1948, Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni sunt cluburile în cauză. În trecutul apropiat, Dinamo s-a confruntat cu o astfel de situație, dar "câinii" au scăpat de această interdicție și pot să-și întărească echipa.
Citește și:

FC U Craiova speră să scape de sancțiune

Singura echipă dintre cele 3 care susține că va scăpa repede de pedeapsa primită de la UEFA este FC U Craiova 1948. Marcel Pușcaș, directorul general al oltenilor, susține că sancțiunea a venit ca urare a unor datorii vechi de peste 10 ani și are încredere că situația se va remedia curând.
"UEFA ne-a sancționat pentru niște restanțe de acum 10-12 ani la jucători. Eu am însă încredere că vom putea rezolva totul", a spus Marcel Pușcaș pentru sursa citată.
Echipa din Bănie s-a înțeles recent cu Gabriel Enache, dar contractul acestuia nu a fost încă înregistrat și dacă interdicția nu va fi ridicată repede, fostul internațional nu va putea juca. Situația ar putea deveni critică pentru clubul oltean, deoarece mai mulți jucători sunt pe picior de plecare, iar dacă alții nu vor putea fi aduși în loc rămânerea în Liga 1 ar putea fi pusă în pericol.
În cazul celor de la Academica Clinceni lucrurile sunt și mai grave. Ilfovenii au mari probleme financiare și ar putea rămâne fără o mare parte dintre jucătorii de la prima echipă în următoarele zile, lucru care ar face ca în restul sezonului să fie folosiți mai mulți juniori, caz în care retrograrea este aproape sigură.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo