Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Academica Clinceni a intrat oficial în insolvență! Șansele de redresare sunt minime

Nicu Savin

Publicat 27/10/2021 la 14:16 GMT+3

Liga 1 tinde să se transforme într-o ligă a echipelor aflate în inoslvență. Academica Clinceni, lanterna roșie a clasamentului, a depus ieri cererea de intrare în insolvență la un tribunal din București.

Academica Clinceni

Credit imagine: Eurosport

Academica Clinceni a fost surpriză plăcută a sezonului trecut din Liga 1, micuța formație ilfoveană reușind o calificare istorică în play-off. Doar că performanța izbutită a fost făcută cu ceva costuri, în lotul echipei conduse atunci de Ilie Poenaru aflându-se jucători cu o cotă bună, care au avut salarii mai mari decât și-a permis clubul.
Acest lucru a dus la acumularea unor datorii care nu mai pot fi acoperite, iar gruparea ilfoveană a intrat oficial în isolvență. Cererea a fost înregistrată marţi, 26 octombrie, conform portal.just.ro.
Oficialii echipei și primarul micuței localități au sperat până în ultimul moment că vor reuși să atragă sponsori pentru a evita acest deznodământ, dar acest lucru nu s-a realizat, astfel că viitorul echipei este unul sumbru.
Citește și:

Academica Clinceni, oficial în insolvență

Academica se află pe ultimul loc în Liga 1, având doar 3 puncte după 13 etape. Chiar dacă sistemul cu înjumătățirea punctelor la finalul sezonului regulat le permite ilfovenilor să spere în continuare la salvarea de la retrogradare, șansele sunt infime, mai ales că în condițiile date nu se vor putea face transferuri importante în iarnă.
În plus, Academica nu reprezintă un brand în fotbalul românesc și nici nu are o masă de suporteri care să ofere ajutor, astfel că e aproape imposibil să apară oameni potenți financiar care să încerce slavarea echipei.
Ionuț Chirilă, cel care a fost numit de puțin timp pe banca tehnică ar fi promis că va aduce lângă el potențiali investitori, dar acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent și situația e tot mai gravă din punct de vedere financiar.
Singura speranță a ilfovenilor pentru revenirea pe linia de plutire este abilitatea lui Chirilă de a lucra cu tinerii jucători. Dacă i se va da timp, antrenorul Academicii ar putea șlefui talentele din curtea proprie, iar vânzarea ulterioară a acestor fotbaliști ar putea reprezenta un colac de salvare pentru echipă.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo