Academica Clinceni a fost surpriză plăcută a sezonului trecut din Liga 1, micuța formație ilfoveană reușind o calificare istorică în play-off. Doar că performanța izbutită a fost făcută cu ceva costuri, în lotul echipei conduse atunci de Ilie Poenaru aflându-se jucători cu o cotă bună, care au avut salarii mai mari decât și-a permis clubul.
Acest lucru a dus la acumularea unor datorii care nu mai pot fi acoperite, iar gruparea ilfoveană a intrat oficial în isolvență. Cererea a fost înregistrată marţi, 26 octombrie, conform portal.just.ro.
Oficialii echipei și primarul micuței localități au sperat până în ultimul moment că vor reuși să atragă sponsori pentru a evita acest deznodământ, dar acest lucru nu s-a realizat, astfel că viitorul echipei este unul sumbru.
Romanian Liga I
Transfer uriaș pentru FCSB: 3 milioane de euro! "Au bătut palma"
24/11/2022 LA 08:33
Citește și:

Academica Clinceni, oficial în insolvență

Academica se află pe ultimul loc în Liga 1, având doar 3 puncte după 13 etape. Chiar dacă sistemul cu înjumătățirea punctelor la finalul sezonului regulat le permite ilfovenilor să spere în continuare la salvarea de la retrogradare, șansele sunt infime, mai ales că în condițiile date nu se vor putea face transferuri importante în iarnă.
În plus, Academica nu reprezintă un brand în fotbalul românesc și nici nu are o masă de suporteri care să ofere ajutor, astfel că e aproape imposibil să apară oameni potenți financiar care să încerce slavarea echipei.
Ionuț Chirilă, cel care a fost numit de puțin timp pe banca tehnică ar fi promis că va aduce lângă el potențiali investitori, dar acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent și situația e tot mai gravă din punct de vedere financiar.
Singura speranță a ilfovenilor pentru revenirea pe linia de plutire este abilitatea lui Chirilă de a lucra cu tinerii jucători. Dacă i se va da timp, antrenorul Academicii ar putea șlefui talentele din curtea proprie, iar vânzarea ulterioară a acestor fotbaliști ar putea reprezenta un colac de salvare pentru echipă.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu, fermecat de un puști din Rapid - Farul: "E un jucător rar"
10/11/2022 LA 06:19
Romanian Liga I
Au mai rămas doi! "Finala" pentru postul de antrenor la FCSB
09/11/2022 LA 08:00