Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adailton din nou în fotbalul românesc? Patronul de la Botoșani, Valeriu Iftime, a făcut anunțul

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/09/2022 la 13:08 GMT+3

Brazilianul Adailton e aproape de o revenire în fotbalul românesc. Valeriu Iftime a confirmat că și-l dorește pe fostul mijlocaș ofensiv în cadrul clubului pe care îl patronează, FC Botoșani.

Adailton la FC Vaslui. Sursă: Playsport.ro

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Brazilianul care uimea fotbalul românesc în urmă cu mai bine de 10 ani poate reveni în România, tot în regiunea Moldovei, la FC Botoșani. Adailton este dorit de patronul clubului din Botoșani, Valeriu Iftime, pentru o funcție de conducere. Totodată, acesta poate fi o soluție de viitor privind înlocuirea actualului antrenor al echipei, Mihai Teja.

Adailton poate antrena în Superligă

Ajuns la 45 de ani, Adailton poate reveni în România, unde a petrecut o perioadă importantă a carierei sale de fotbalist, însă de această dată poate prelua o echipă de Superligă din postura de antrenor. Chestionat dacă încearcă să-l readucă pe Adailton în fotbalul românesc, patronul celor de la FC Botoșani a confirmat informația, spunând că brazilianul a fost dorit încă de când Marius Croitoru a plecat de la echipă.
"Este o variantă, da! Ce vreți să mai spun? Dacă vine Adailton în România, pentru mine și pentru fotbalul din Botoșani este o salvare imensă. S-a pus problema Adailton înainte de numirea lui Mihai Teja", a declarat Iftime pentru Playsport.
Inițial, fostul jucător al Vasluiului ar ocupa o funcție de conducere în cadrul clubului, însă ar putea fi o soluție și pentru înlocuirea lui Mihai Teja pe banca tehnică, pentru că echipa nu traversează deloc o perioadă bună. Botoșaniul are trei înfrângeri consecutive în campionat și se clasează pe locul 12, cu 12 puncte obținute pe parcursul a 10 etape. Golaverajul este, de asemenea, unul negativ, cu 9 goluri marcate și 16 primite.
Ca antrenor, Adailton a fost secund la formația italiană Poli Virtus Verona timp de două sezoane, iar ca principal a stat pe banca celor de la Carpaneto Chero timp de 5 luni, iar în 8 partide a bifat doar o victorie, 2 remize și 5 înfrângeri.

Cariera lui Adailton

Născut în Brazilia, Adailton Martins Bolzan, pe numele său complet, a debutat în fotbalul mare la Parma, vârsta de 20 ani, după ce fusese legitimat la două cluburi din țara sa natală, Juventude și Guarani. În echipa italienilor a jucat pentru prima dată în septembrie 1997, a bifat în total 21 de partide, unde a izbutit 4 goluri și 2 pase decisive, pentru că la doar un an distanță să fie cumpărat de Paris Saint-Germain cu 2 milioane de euro. Evoluase și pentru selecționata U20 a Braziliei și în 5 partide izbutise să marcheze 10 goluri.
Aventura sa din Franța n-a durat mult, ci doar un sezon, în care a jucat 25 de meciuri și a marcat de 4 ori, ca mai apoi să revină în Italia, semnând cu Hellas Verona. A avut cea mai prolifică perioadă din carieră, cu 52 de goluri și 4 assist-uri în 176 de partide, ca mai apoi să treacă pe la Genoa (14 goluri în 30 de apariții), Bologna (21 de goluri și 7 pase decisive în 89 de meciuri) și, în cele din urmă, FC Vaslui.
La Vaslui a stat timp de doi ani, însă a fost suficient pentru a-și arăta calitățile de "magician", chiar dacă avea o vârstă înaintată, de 33 de ani.
Citește și:

Vedeta de la FC Vaslui

A făcut parte din acea super echipă pe care au avut-o moldovenii, când se luptau la titlu și reprezentau România în competițiile europene. Alături de alte nume importante precum Wesley, Temwanjera, Stanciu, Sânmărtean, Varela, Celeban, Antal sau N'Doye, Adailton a făcut mândră o țară întreagă când a evoluat în calificările Champions League și ulterior în grupele UEFA Europa League.
Brazilianul era remarcat de toată lumea nu doar datorită cifrelor sale, ci a modului în care citea jocul, fiind unul dintre puținii fotbaliști străini cu o viziune extrem de bună care au călcat prin fotbalul românesc.
picture

Adailton la FC Vaslui. Sursă: Playsport.ro

Credit imagine: Eurosport

Totuși, cifrele n-au fost deloc unele rele, pentru că în cele 72 de meciuri pe care le-a jucat în tricoul moldovenilor, a marcat de 19 ori și a oferit 20 de pase decisive. După perioada de la FC Vaslui, Adailton s-a întors în Brazilia la echipa la care a crescut și de acolo s-a și retras din fotbal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo