Alex Chipciu s-a despărțit după doi ani și jumătate de CFR Cluj. Fotbalistul de 33 de ani a ajuns în Gruia în ianuarie 2020, liber de contract după despărțirea de Anderlect. Deși a avut câteva perioade bune, Chipciu a dezamăgit în general la formația ardeleană, având și unele conflicte cu Dan Petrescu.
Contractul său era valabil până în 2023, dar a fost înștiințat că nu va fi un om de bază în noul sezon, astfel că a acceptat rezilierea contractului. Chipciu nu va pleca însă prea departe, deoarece a semnat cu U Cluj, marea rivală din oraș a CFR-ului.
Citește și:
Romanian Liga I
CFR Cluj a câștigat chinuit duelul cu Petrolul! Manea a adus victoria în prelungiri
ACUM 4 ORE

Alex Chipciu a renunțat la bani pentru a pleca de la CFR Cluj

Conform sport.ro, Erik Lincar a fost cel care l-a convins să se alăture "șepcilor roșii", unde va fi cu siguranță un om important. Sursa citată notează că Alex Chipciu a renunțat la o sumă importantă pentru a semna rezilierea cu CFR. Mijlocașul era cel mai bine plătit jucător din Liga 1, având un salariu lunar de 21.000 de €. Astfel, el ar fi trebuit să primească 250.000 de € dacă era dat afară de CFR, dar a acceptat o sumă mai mică.
În cele două sezoane și jumătate pe care le-a petrecut la CFR, Chipciu a jucat 76 de meciuri, reușind să marcheze 5 goluri și să ofere 5 pase decisive. De-a lungul carierei sale, acesta a mai jucat pentru FC Brașov, Forex Brașov, CF Brăila, FCSB, Anderlecht și Sparta Praga.
Chipciu este al 7-lea transfer realizat de U Cluj în această vară, după Baravykas (UTA), Ov. Bic (U Craiova), Briceag (FC Voluntari), Ad. Bălan (Rapid), Pițian (Chindia) și Florin Purece (Farul).
Romanian Liga I
Dan Petrescu vrea o federație după modelul unguresc! Strategia care ar ridica naționala României
IERI LA 18:17
Romanian Liga I
FCSB și CFR Cluj, doar în deplasare în Cupa României! Programul granzilor în grupele competiției
IERI LA 16:53