Alex Ioniță și-a reziliat contractul cu CFR Cluj. Mijlocașul de 26 de ani a ajuns la CFR Cluj în ianuarie 2018, dar nu a reușit să se impună în Gruia. În perioada în care a aparținut de CFR Cluj, Alex Ioniță a fost împrumutat la CSU Craiova și Astra Giurgiu.
După despărțirea de CFR Cluj, Alex Ioniță poate ajunge la Rapid București, echipă la care a evoluat în perioada 2011-2014, dar și în perioada junioratului. Acesta a discutat deja cu conducerea din Giulești și va fi reprezentat de Marius Niculae, noul său impresar.
"Am reziliat luni, da. Aștept acum să se oficializeze. Trebuie să primesc decizia de la Comisie. Nu știu prea multe, e prima dată când îmi reziliez un contract.
Romanian Liga I
Fotbalistul care a refuzat cele mai tari 3 echipe din Superligă, alegând să rămână în Grecia
25/09/2022 LA 19:09
Acum, prima opțiune e Rapid. Daniel Niculae, președintele clubului, a discutat mai mereu cu Marius Niculae, care va fi impresarul meu. Vom vedea.
Cel mai important e să revin în fotbal. Am stat mult timp departe și nu mai suportam. Aștept să mi se termine suspendarea, pe 30 septembrie, și sper să mă antrenez deja cu echipa cu care voi semna. Abia aștept să revin. De la 1 octombrie pot juca. Din punct de vedere fizic, sunt pregătit. Dar, oricât de mult te-ai antrena singur, e altceva cu echipa. Am nevoie de meciuri, să mă antrenez cu echipa", a declarat acesta pentru Gazeta Sporturilor.

Alex Ioniță a fost suspendat pentru dopaj

În luna ianuarie fotbalul românesc a fost zguduit de un nou scandal de dopaj. Alex Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto au fost suspendați provizoriu pentru folosirea unei metode de vitaminizare interzise de WADA. Jucătorii Astre Giurgiu riscă pedepse foarte mari, dar lucrurile au luat o întorsătură deosebită.
Alex Ioniță a recunoscut pe 2 februarie acuzațiile care i-au fost aduse, sperând că va primi o pedeapsă mai mică. Între timp, jucătorul și-a schimbat declarația, menționând că a fost supus unei presiuni foarte mari din partea oficialilor ANAD și că a mărturisit ceea ce aceștia i-au impus.
"Am fost supus unei presiuni enorme și am recunoscut ce mi-au spus ei să recunosc. Am explicat totul în declarația trimisă Comisiei de audiere a ANAD, care sper sa adopte o decizie corecta și să oprească toată această nedreptate aici. Vreau să se știe adevărul și să nu ajungem să fim pedepsiți pe nedrept, eu sau colegii mei. Sper ca măcar cei din Comisie să fie corecți", a scris Ioniță în noua declarație transmisă către ANAD.
La data de 30 septembrie 2021, suspendarea lui Alex Ioniță va lua sfârșit, acesta putând juca din nou fotbal, la fel ca Takayuki Seto și Kehinde Fatai.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, tupeu maxim după ce a scăpat ca prin minune de demitere. Anunțul făcut
23/09/2022 LA 05:30
Romanian Liga I
Dică a explicat de ce marea speranță a FCSB-ului nu mai joacă: "Cei doi sunt peste el!"
23/09/2022 LA 04:40