Fundașul central de 23 de ani era împrumutat în Spania încă din vara lui 2020, iar evoluțiile lui i-au convins pe spanioli să-l transfere definitiv.
Pașcanu a impresionat prin evoluțiile sale la România U21, iar CFR Cluj a decis să-l transfere în 2019 de la academia de fotbal a lui Leicester, acolo unde a fost format fundașul central.
Ulterior, acesta nu a confirmat în echipa lui Dan Petrescu și a fost împrumutat la FC Voluntari și la Ponferradina, echipă ce l-a achiziționat astăzi definitiv.
Romanian Liga I
Sabău, despre avantajul echipei U Cluj în baraj: "Nu știu dacă situația este la fel la Dinamo"
ACUM 3 MINUTE

Pașcanu, jucător de bază la Ponferradina

Alexandru Pașcanu luptă cu Ponferradina pentru promovarea în La Liga. Trupa lui Bolo se află pe locul 5, cu 38 de puncte după 23 de etape, la 5 puncte de locul 2, ocupat de Valladolid, care asigură promovarea directă în primul eșalon spaniol.
Citește și:
Locurile 3,4,5 și 6 dispută meciuri de baraj care stabilesc cine va juca în La Liga în sezonul viitor. Pașcanu a jucat 55 de partide pentru spanioli, dintre care 53 în campionat și 2 în Copa del Rey.
"SD Ponferradina a ajuns la un acord cu CFR Cluj pentru a achiziționa 100% din drepturile jucătorului Alexandru Pașcanu. Fotbalistul a sosit la echipă în vara lui 2020 sub formă de împrumut pentru două sezoane de la echipa română. Acum acesta devine definitiv jucătorul echipei noastre, pentru care a evoluat de 53 de ori în La Liga și de 2 ori în Copa del Rey.", a precizat clubul spaniol, într-un comunicat emis pe pagina oficială.
Clujenii i-au plătit lui Leicester 600.000 de euro pentru jucător în 2019, însă Pașcanu nu a primis prea multe șanse în Gruia și a fost împrumutat în Liga 1 și în Spania.
El s-a declarat de mai multe ori încântat de fotbalul din Spania și preciza faptul că nu își mai dorește să se întoarcă la CFR Cluj, acolo unde s-ar fi întâlnit cu antrenorul care nu i-a acordat prea multe șanse în 2019, Dan Petrescu.
El este coleg la Ponferradina cu Paul Anton, fostul mijlocaș al lui Dinamo care a semnat cu spaniolii la începutul sezonului.
24 de partide a evoluat Pașcanu în Liga 1, cele mai multe (19) în tricoul Voluntariului.
Romanian Liga I
CFR bagă echipa a 2-a în duelul cu FCSB, din ultima etapă! Cristi Balaj a explicat decizia
IERI LA 14:21
Romanian Liga I
Dusan Uhrin Jr a prefațat meciul tur dintre Dinamo și U Cluj, în barajul pentru Liga 1
IERI LA 11:43