Denis Alibec a revenit vara trecută în Liga 1, fiind împrumutat la CFR Cluj de turcii de la Kayserispor. Mutarea a fost făcută la insistențele lui Marius Șumudică, pe atunci antrenor al ardelenilor, dar plecarea tehnicianului a reprezentat o lovitură pentru atacant.
Venirea lui Dan Petrescu nu i-a priit deloc lui Alibec, care a marcat doar două goluri pentru ardeleni în 21 de partide jucate în toate competițiile. Deși împrumutul său era valabil până la finalul sezonului, atacantul a decis să plece chiar din această iarnă de la campioana României și va juca, tot sub formă de împrumut, la grecii de la Atromitos.
Citește și:
Romanian Liga I
Dan Petrescu, supărat și după ce a câștigat un nou titlu cu CFR Cluj! "Merit mai mult respect"
ACUM 3 ORE

Denis Alibec: "Tipul de fotbal pe care îl preferă Dan Petrescu și nu cred că mi se potrivește"

Imediat după perfectarea mutării, Alibec nu s-a ferit să vorbească deschis despre motivele care au dus la despărțirea sa de CFR. Atacantul de 31 de ani consideră că a luat cea mai bună decizie pentru că stilul său de joc nu se potrivește deloc cu cel impus de Dan Petrescu.
"În mod clar nici eu nu puteam să ofer cât îmi doream la CFR Cluj, nici clubul nu cred că era mulțumit cu randamentul meu. Sigur a fost mai bine pentru toată lumea să fac pasul spre altă echipă.
Eu am ajuns la echipă într-un alt context, cu alt antrenor și alt sistem de joc. Relația mea atât cu clubul, cât și cu Dan Petrescu, este una bună, să nu se înțeleagă altceva! Doar că toți știm cred tipul de fotbal pe care îl preferă Dan Petrescu și nu cred că mi se potrivește, atâta tot. Eu simt că pot să ofer mult mai mult și aveam nevoie doar de un alt context ca să arăt asta. Am jucat puțin și nu eram mulțumit eu, am marcat puțin și nu era nimeni mulțumit, normal. Greșelile personale mi le asum, ca de fiecare dată. Dar pentru ce se întâmplă pe teren aveam nevoie de o eliberare, de o descătușare.", a spus Alibec într-un interviu acordat pentru playsport.ro.
Atromitos este penultima în prima ligă din Grecia, având numai 10 puncte în 18 etape. Debutul lui Alibec la noua sa echipă ar putea avea loc pe 3 februarie, când Atromitos va juca acasă cu Lamia, formație clasată cu două locuri mai sus în clasament.
Romanian Liga I
CFR Cluj este campioana României pentru al cincilea sezon consecutiv! Craiova n-a ajutat-o pe FCSB
ACUM 13 ORE
Romanian Liga I
Dan Petrescu a răbufnit înainte de FC Voluntari - FCSB! "E incredibil! Să-mi explice cineva"
IERI LA 16:38