Articol scris de Daniel Ișvanca
De la o repriză până la grupele UEFA Champions League, la o echipă fără identitate și fără un obiectiv pe măsura popularității..
La vremea respectivă cel mai bine plătit jucător de la Dinamo, Bogdan Lobonț este în prezent selecționerul echipei naționale de fotbal a României U20 și este cel alături de care formația din Ștefan cel Mare câștiga ultimul titlu de campioană a României. Observăm că ceilalți componenți ai acele frumoase echipe, cum ar fi Cosmin Moți, Adrian Cristea, Ștefan Radu, Cătălin Munteanu sau celebrul cuplu N&D, sunt departe de a fi implicați în vreun fel la ce se întâmplă astăzi la acest club și sincer, putem spune clar și răspicat ca se și observă, având în vedere situația în care a ajuns astăzi echipa.
Romanian Liga I
Fanii lui Dinamo și "U" Cluj așteaptă meciurile de la baraj! Ce mesaje le-au transmis fotbaliștilor
19/05/2022 LA 12:10
https://i.eurosport.com/2021/09/05/3213764.jpg
În acel an 2007, Dinamo a jucat Play-Off pentru grupele Champions League, o dublă în care a înfruntat Lazio, însă în care "câinii" au fost lipsiți de noroc. După un 1:1 pe Olimpico, băieții lui Rednic au cedat scor 1:3, asta deși la pauză Dinamo conducea, grație golului înscris de Florin Bratu.

Dezinteresul a adus și căderea în gol!

De atunci, clubul s-a destrămat la propriu, echipa de acum fiind extrem de departe de a egala acele performanțe, care au rămas ca repere în istoria recentă a formației din Ștefan cel Mare.
Când Ionuț Negoiță devenea acționar majoritar la club, în 2013, echipa traversa deja o perioadă nefastă din punct de vedere financiar, însă acesta și-a însușit toate datoriile și a promis că va readuce Dinamo acolo unde îi este locul, asta după ce până la vremea respectivă, "câinii" obținuseră doar un loc 3 în sezonul 2008/09, când Unirea Urziceni, cu Dan Petrescu pe bancă, câștiga campionatul.

Încasări mari, investiții zero!

A venit și insolvența, care a salvat clubul de foarte multe datorii, dar și de faliment, iar după ce a anunțat oficial ieșirea din această etapă, fanii au sperat că lucrurile se vor regla, însă, după cum știm, nu a fost deloc așa. În aproape 10 ani cu Negoiță, Dinamo a vândut jucători de aproape 12 milioane de euro, însă cu toate acestea, echipa nu a fost întărită în adevăratul sens al cuvântului, fiind aduși foarte mulți jucători străini, liberi de contract, care nu au făcut față sau care nu au ridicat în niciun fel nivelul jocului.
https://i.eurosport.com/2020/01/07/2748166.jpg
Multă lume nu realizează cum o echipă cu peste 30 trofee pe plan intern a ajuns în stadiul de a se lupta pentru menținerea în prima ligă, adevărații finanțatori fiind doar suporterii, care au alimentat în ultimul an clubul cu sume uriașe, încercând să salveze acest simbol al fotbalului românesc, care parcă nu își mai revine din colaps. Programul DDB, dezvoltat de ultrașii "câinilor", a fost și este motorul care o ține pe Dinamo pe linia de plutire, însă până când?
UNDE VA FI DINAMO ÎN SEZONUL VIITOR?

Răbdarea-i o virtute, însă rușinea nu!

Fanii ajută, însă așteaptă la rândul lor și ceva în schimb, performanțe, trofee, să vadă fotbal, pentru că asta își doresc.
În sezonul 2016/17, a venit Cupa Ligii României, un trofeu care anunța un "Nou Dinamo", proiect care urma să ia amploare odată cu numeroasele transferuri făcute de conducerea clubului, dar care s-au dovedit a fi doar niște pierderi din punct de vedere financiar, dar și sportiv.
Acum, trofeele chiar par o amintire frumoasă în curtea "spartanilor", care sunt deja la al cincilea sezon consecutiv în Play-Out și la al treilea sezon la rând când au șanse reale de a retrograda.
Doar în actuala stagiune, Dinamo a avut nu mai puțin de 5 antrenori, iar Dušan Uhrin încearcă mențină formația bucureșteană în primul eșalon, ținând cont că alb-roșii vor juca baraj.
https://i.eurosport.com/2022/02/10/3311650.jpg
Vine întrebarea când va mai fi Dinamo capabilă de a lupta realmente pentru un titlu de campioană sau pentru un trofeu? Luminița de la capătul tunelului, pe care fanii au tot încercat să o găsească, nu se arată, iar vremuri și mai tulburi așteaptă după colț pentru această mândrie devenită ruină.
https://i.eurosport.com/2022/04/21/3359428.jpg
Romanian Liga I
Dinamoviștii, concentrați pe barajul cu Universitatea Cluj! "E singurul lucru care ne preocupă"
17/05/2022 LA 15:53
Romanian Liga I
Iuliu Mureșan va pleca de la Dinamo la finalul sezonului! Se știe deja cine va fi președinte
17/05/2022 LA 12:26