Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bogdan Rusu, dat pe spate de ce a găsit la FCSB. Anunţul atacantului

Cristian Mihală

Publicat 04/08/2022 la 09:58 GMT+3

FCSB a câștigat turul cu slovacii de la Dunajska Streda, din turul 3 preliminar al Conference League și pornesc cu prima șansă la calificare. Bogdan Rusu a declarat că este uluit de condițiile pe care le-a găsit la clubul din capitală.

FCSB, cu un pas în play-off-ul Conference League

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Transferat cu doar două zile înaintea meciului din Europa, de la Mioveni, Bogdan Rusu a debutat pentru FCSB chiar într-un meci european. Bucureștenii s-au impus cu 1-0 în deplasare cu Dunajska Streda și pornesc ca mari favoriți în returul de la București. Nu doar scorul îi face pe vicecampionii României să aibă prima șansă, ci și jocul pe care l-au arătat miercuri seara. FCSB a părut să aibă inițiativa mai tot timpul, reușind o victorie extrem de importantă.
Bogdan Rusu, noul atacant al roș-albaștrilor și cel care a jucat titular, s-a declarat impresionat de condițiile găsite la echipa antrenată de Nicolae Dică. Jucătorul venit de la CS Mioveni nu este dezamăgit de faptul că nu a reușit să înscrie, deși a avut o ocazie importantă în prima repriză, ci s-a bucurat pentru victoria echipei.
"Un meci greuț, ne bucurăm că am făcut un meci bun și am câștigat. Asta nu trebuie să ne relaxeze. A fost greu, am avut doar două zile de antrenament și am jucat titular. Sper că mă voi integra cât mai repede. Nu am emoții. Se poate spune că suntem favoriți, nu trebuie să plecăm cu gândul acesta.
Trebuie să jucăm cu aceeași dăruire. Nu știu dacă mă așteptam la vârsta aceasta la transfer, eu zic că e de bun augur și sper să dau totul pentru această echipă. Ce poți să găsești la FCSB? Toate condițiile din țară, pe care nu le are nimeni. Sunt mulți jucători de calitate, sper să jucăm la fel de bine prin tinerețea lor și să fim o echipă muncitoare. Nu aștept neapărat primul gol, contează să câștige echipa", a spus Bogdan Rusu după meciul de aseară.

FCSB este la un pas de grupele Conference League

Elevii lui Dică vor juca peste o săptămână returul cu Dunajska Streda și, în cazul în care trec de slovaci, vor întâlni câștigătoarea dublei dintre Viking (Norvegia) și Sligo Rovers (Irlanda). Miza principală este accederea în grupele competiției, ceea ce ar aduce cel puțin 3 milioane de euro în conturile echipei.
După venirea lui Dică la cârma echipei, jocul s-a schimbat foarte mult, FCSB reușind și rezultate mai bune: două victorii în Conference și un egal în campionat. Asta, în condițiile în care începuseră sezonul dezastruos sub comanda lui Toni Petrea, cu două egaluri și o înfrângere.
David Miculescu a debutat și el după transferul de la UTA, însă tânărul arădean are nevoie de minute pentru a se acomoda. Jocul său nu a fost unul rău, dar nici nu s-a remarcat prin faze notabile. Următorul test pentru FCSB este sâmbătă, când va juca la Mioveni, de la ora 19:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo