Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Când va afla Steaua București dacă va putea juca barajul de promovare în Liga 1?

Alex Masgras

Publicat 12/05/2022 la 15:57 GMT+3

Steaua și-a asigurat locul pentru barajul de promovare în Liga 1, dar echipa din Ghencea nu știe încă dacă va avea drept de promovare. În cursul zilei de marți, Steaua va afla dacă va juca barajul care se va disputa, cel mai probabil, contra celor de la Chindia.

Stadionul Steaua

Credit imagine: facebook

Cu o etapă înainte de finalul play-off-ului de promovare în Liga 1, Steaua București are asigurat locul 4, loc care duce la barajul de promovare în Liga 1. În acest moment, echipa din Ghencea nu are drept de promovare, iar în cursul zilei de marți va afla de la Federația Română de Fotbal decizia finală în legătură cu participarea la baraj.
Fiind ocupanta locului 4 din eșalonul secund, Steaua ar trebui să joace cu ocupanta locului 7 din play-out-ul Ligii 1, loc ocupat de Chindia Târgoviște în acest moment. Dâmbovițenii au 23 de puncte, cu unul mai mult decât Dinamo, și sunt favoriți să încheie pe locul 7.
Chindia va juca în ultima etapă cu Gaz Metan Mediaș, echipă deja retrogradată, în timp ce Dinamo o va întâlni pe UTA, astfel încât este nevoie de un pas greșit al echipei lui Emil Săndoi și de o victorie a câinilor pentru ca Dinamo să încheie sezonul pe locul 7 din play-out.
Citește și:

Steaua este hotărâtă să meargă și la TAS

În cazul în care nu vor primi dreptul de a promova, steliștii sunt hotărâți să își caute dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Cristian Jura, unul dintre judecătorii români de la TAS, a vorbit despre șansele echipei din Ghencea la TAS:
"Neexistând un punct în regulamentul UEFA privind deţinerea de echipe departamentale, atunci, în acest caz, cei de la Steaua pot apela TAS. Dar, ţinând cont că tot UEFA vine şi spune că licenţierea depinde de asociaţia naţională, lucrurile sunt delicate. În ce sens? Totul va depinde de cum va deschide acţiunea clubul Steaua prin avocaţii clubului şi important e care va fi atitudinea judecătorului TAS faţă de această problemă.
Unii dintre colegii mei sunt foarte stricţi, alţii aplică legea, dar un pic mai relaxat. Dacă Steaua ar ataca punctul din cadrul asociaţiei naţionale demonstrând că e o măsură excesivă la adresa cluburilor departamentale, s-ar putea să aibă o şansă", a declarat Cristian Jura pentru Orange Sport.
Programul Premier League - 10, 11, 12 mai 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo