Dinamo este într-o situație mai mult decât complicată în Liga 1. A suferit șase înfrângeri la rând și a ajuns pe loc de retrogradare. Duminică seara, într-o partidă cu FC Botoșani, a fost învinsă pe teren propriu cu scorul de 2-1.
Dincolo de faptul că echipa se află cu moralul la pământ, Dinamo a deschis acum un nou front de "război", cu Dario Bonetti, antrenor de care a decis să se despartă după umilința cu FCSB, scor 0-6.

Dario Bonetti ar vrea salariul pe un an de la Dinamo

Romanian Liga I
Papură, interimar, după demisia lui Rădoi, dar şefii Craiovei pregătesc aducerea unui nume "greu"
08/12/2022 LA 05:55
Conducerea clubului l-a acuzat că lipsește nemotivat de la antrenamente, după ce nu a fost de acord cu rezilierea contractului. De partea cealaltă, antrenorul italian solicită o sumă imensă pentru a accepta să se despartă de gruparea din Ștefan cel Mare. Conform Fanatik, Dario Bonetti vrea salariul pe un an pentru a se despărți de Dinamo. Adică, 72.000 de euro pentru a semna rezilierea!
https://i.eurosport.com/2021/09/19/3223228.jpg
În caz contrar, cu ajutorul soției sale care este avocat, italianul îi amenință pe dinamoviști că-i va da în judecată.
"Sper ca Dario să semneze rezilierea amiabilă, pentru că este cel mai bun lucru pentru toată lumea și sper să înțeleagă acest lucru. Nimeni nu are nimic cu el și chiar vreau să-i mulțumesc pentru că a venit într-un moment foarte greu pentru Dinamo, cum am venit și eu.
I-am propus lui Dario o reziliere amiabilă, pe care el nu a semnat-o. Deși nimeni de la club nu i-a spus să plece, el a plecat în Italia. Nu știu dacă revine, când revine. Deocamdată, el lipsește nemotivat de la muncă, ceea ce nu e bine", a declarat Iuliu Mureșan înaintea partidei cu FC Botoșani.

Comunicatul lui Dario Bonetti trimis din Italia

Dario Bonettii, prin vocea avocatului său, a anunțat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și se află în carantină, în Italia: "Scriu în numele clientului meu, dl. Dario Bonetti, antrenor la Dinamo 1948 București, pentru a clarifica situația contractuală dintre părți. Pe 14 septembrie 2021, clientul meu a fost contactat de dl. Mureșan și i s-a spus să nu meargă la antrenamentul de după-amiază, deoarece fusese demis, fără nicio comunicare formală.
Pe 15 septembrie a fost contactat pentru semnarea acordului de reziliere de comun acord. Nu este adevărat că nu s-a prezentat la antrenamente, situația era foarte clară și prezentată de toată presa, auzise deja de demiterea sa, se spunea că Dinamo îl înlocuise. Ceea ce aflăm astăzi despre faptul că nu s-a prezentat la antrenament nu este altceva decât o simplă încercare a clubului de a-l demite fără a plăti nimic, având în vedere eșecul de a obține semnarea rezilierii de comun acord.
Deși am primit asigurări verbale de la Dinamo cu privire la irelevanța rezultatelor pentru primele 12 jocuri (2 victorii și 6 înfrângeri), clientul meu a fost informat despre demitere cu efect imediat, marți 14/09/21, fără să se conformeze cu formalitățile prevăzute de art. 8 din contract.
Ni s-a spus: "Numai rezultatele din meciuri contează: cu un total de 6 puncte câștigate cu un total de 24 de puncte, Dinamo se află astăzi pe un loc retrogradabil direct, cu consecințe economice și sportive dezastruoase; în plus, ultimele câteva jocuri au arătat o echipă lipsită de capacitatea de a fi competitivă", comunicare semnată de Silviu Carmaciu, cu exemplare la Iuliu Paul Mureșan si Răzvan Zăvăleanu.
Domnul Bonetti își rezervă dreptul de acum înainte să acționeze în locurile corespunzătoare pentru deteriorarea imaginii, în urma declarațiilor false ale dl. Muresan, lansate astăzi la o conferință de presă. Pe 17/09/21, dl. Bonetti a fost testat pozitiv și se află în prezent în carantină".
Dinamo a fost condusă la partida cu FC Botoșani de Sorin Colceag din postura de antrenor. Mircea Redic este dorit cu arne și bagaje în Ștefan cel Mare, dar deocamdată lucrurile nu se pot mișca la negocieri până când problema cu Dario Bonetti nu este închisă.
După 9 etape, Dinamo este pe locul 15, cu 6 puncte.
Romanian Liga I
Cârţu a luat foc când a auzit ce a zis Rădoi despre el: "Bă, băiatule, nu vii tu să îmi spui asta"
08/12/2022 LA 05:37
Romanian Liga I
Transfer uriaș pentru FCSB: 3 milioane de euro! "Au bătut palma"
24/11/2022 LA 08:33