CFR Cluj a devenit campioana României pentru a 5-a oară la rând, continuând astfel hegemonia impusă în fotbalul românesc. Dacă pe plan intern ardelenii nu au adversar, în cupele europene au dezamăgit, iar viitorul sezon vor să aibă un parcurs mai bun decât în stagiunile precedente.
Dan Petrescu va vea însă o misiune dificilă în a duce echipa în grupele Champions League sau Europa League, deoarece va rămâne fără mai mulți jucători importanți. Bilel Omrani și Runar Mar Sigurjonsson au anunțat deja că vor părăsi gruparea din Gruia în această vară, iar aceștia ar putea fi urmați de Andrei Burcă. Fundașul central a recunoscut că își dorește să joace într-un campionat mai puternic și nu exclude o despărțire de CFR.
"Momentan mă bucur de această perioadă. Să vedem dacă voi juca la Buzău sau nu (n.r. - cu FCSB în utlima etapă). După o să fiu focusat pe meciurile echipei naționale, dacă voi fi convocat vreau să fiu în cea mai bună formă. Nu vrea să mai vorbesc, sunt la CFR Cluj. Cum dorește Dumnezeu! Dacă e să plec o să semnez în două-trei ore. Dar, în același timp, îmi doresc să rămân aici, să fac performanță, sigur se dorește să ajungem într-o competiție europeană. Mai mult decât Conference League, din sezonul acesta.
Liga Campionilor UEFA
CFR Cluj este asaltată de oferte pentru unul dintre cei mai buni jucători din sezonul trecut
ACUM 10 ORE
Chiar îmi doresc să plec, vreau să văd cum este o experiență în afară. Vreau să văd cum este nivelul acolo", a spus Burcă la Pro Arena.

CFR Cluj va fi activă pe piața transferurilor

Oficialii de la CFR au fost pregătiți de plecările unor jucători de bază și au lucrat din timp la campania de transferuri din vară. Președintele Cristi Balaj a anunțat deja aducerea a 4 jucători din Coasta de Fildeș, dar a menționat că s-au făcut demersurile pentru achiziția unor fotbaliști cu experiență în fotbalul european.
"Cei mai mulți dintre jucători vor rămâne. Am lucrat deja la transferuri, jucători titulari, unii dintre ei căpitani care au jucat la echipe de grupe europene. Vor veni şi jucători tineri, talentaţi, patru jucători din Coasta de Fildeş, după modelul Lacina Traore. Sunt jucători mai talentaţi decât a fost Traore când a venit la CFR Cluj. În paralel, avem şi jucători care au confirmat, care au jucat meci de meci, care sunt căpitani la echipe din campionate străine", a explicat Balaj, după ce CFR a devenit campioană.
CFR Cluj va juca în preliminariile Champions League, unde va fi cap de serie în primele două tururi. Ardelenii își vor pierde acest statut în turul 3 și eventual în play-off, dar formațiile pe care le-ar putea întâlni nu sunt chiar atât de speriat, astfel că visul de a ajunge în grupe este realizabil. Campioana ar da o adevărată lovitură financiară dacă va intra în grupele celei mai puternice competiții europene, urmând a încasa minim 20 de milioane de €. Nici o calificare în grupele Europa League nu este de neglijat, dar rețeta financiară va fi mult inferioară.
Romanian Liga I
LIVETEXT Superliga | Când joacă FCSB cu CFR Cluj și Craiova! Programul complet al etapelor din tur
IERI LA 07:30
Romanian Liga I
CFR Cluj are o ofertă de nerefuzat pentru Andrei Burcă! Unde este dorit fundașul
29/06/2022 LA 18:04