CFR Cluj are ca obiectiv ajungerea în grupele unei competiții europene, iar pentru asta Dan Petrescu a cerut întăriri. Înainte de plecarea în vacanță, antrenorul campioanei le-a înaintat șefilor o listă cu fotbaliștii pe care îi dorește, iar oficialii depun eforturi să îi facă pe plac tehnicianului.
Plecarea lui Omrani îi obliga pe ardeleni să aducă un atacant de valoare, iar obiectivul a fost deja atins. Conform prosport.ro, CFR a ajuns la un acord cu Farul Constanța pentru transferul lui Jefte Betancor, golgheterul formației de la malul mării în sezonul trecut.
Citește și:
Romanian Liga I
Cum se poziționează Superliga din România în raport cu celelalte campionatele din estul Europei
IERI LA 05:10

CFR Cluj l-a luat pe Jefte Betancor

Sursa citată notează că CFR va plăti 300.000 de € pentru atacantul iberic, dar suma ar putea crește dacă CFR va ajunge în grupele primelor două competiții europene. Astfel, dacă CFR va intra în grupele Champions League, Farul va încasa alte 250.000 de €, iar dacă va intra în grupele Europa League, echipa lui Hagi va primi 150.000 de €. De asemenea, Farul va păstra 20% dintr-ul viitor transfer al jucătorului de 28 de ani.
CFR l-a dorit și în iarnă pe Jefte, dar Farul a cerut atunci 1,5 milioane de € și negocierile au fost sistate. Motivul pentru care Hagi a acceptat o sumă de 5 ori mai mică acum este legat de situația contractuală a atacantului. Jefte mai are un singur an de contract, astfel că peste doar 6 luni ar fi putut semna cu orice club.
Jefte Betancor a fost crescut de Hercules, dar nu a jucat în Spania mai sus de nivelul ligii a 3-a. Din 2018 până în 2020 a jucat la mai multe echipe din Austria, cel mai bun randament avându-l la Ried, formație pentru care a marcat 16 goluri în 30 de meciuri. Apoi a ajuns în România, la FC Voluntari, iar în vara anului trecut a semnat din postura de jucător liber cu Farul.
În stagiunea recent încheiată, Jefte a marcat 16 goluri pentru echipa lui Hagi, 15 dintre ele în sezonul regular, fiind golgheterul primei părți a campionatului.
Jefte Betancor este la bază un vârf clasic, dar poate juca și în flancul drept al atacului, lucru care a contat probabil la opțiunea lui Dan Petrescu de a-l avea la CFR Cluj. Ibericul este al 5-lea transfer realizat de campioana României în această perioadă de mercato.
Transferurile oficializate de CFR Cluj
  • Christopher Braun - FC Botoșani - liber de contract
  • Karlo Brucic - Koper (Slovenia) - liber de contract
  • Karlo Muhar - Lech Poznan (împrumutat în sezonul trecut la CSKA Sofia)
  • Vito Hammershoy-Mistrati (Randers) - 400.000 de €
Liga Campionilor UEFA
CFR Cluj este asaltată de oferte pentru unul dintre cei mai buni jucători din sezonul trecut
IERI LA 08:01
Romanian Liga I
LIVETEXT Superliga | Când joacă FCSB cu CFR Cluj și Craiova! Programul complet al etapelor din tur
01/07/2022 LA 07:30