Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj amenință FRF cu judecata, după legea anunțată de Ministrul Sportului! Mesajul lui Balaj

Nicu Savin

Actualizat 08/07/2022 la 14:50 GMT+3

CFR Cluj, prin voce președintelui Cristi Balaj, a avut o reacție tranșantă după ce Eduard Novak, Ministrul Sportului, a anunțat introducerea unei legi prin care toate echipele din România trebuie să folosească un minim de 40% de jucători români. Ardelenii iau în calcul să dea în judecată FRF, deoarece forul care conduce fotbalul românesc nu a înștiințat cluburile.

Cristi Balaj

Credit imagine: Eurosport

Sportul românesc s-ar putea schimba radical în urma deciziei Ministerului Sportului de a implementa o lege care prevede folosirea unei ponderi de minin 40% de sportivi români în toate sporturile de echipă. Legea este deja contestată la scară largă, mai ales că se dorește impunerea ei "peste noapte".
Multe echipe de fotbal, hanbal, baschet sau volei se bazează în special pe străini, ceea ce le va afecta serios dacă proiectul va fi pus în aplicare. CFR Cluj se numără printre aceste echipe, ardelenii având sub contract 17 fotbaliști străini.

Cristi Balaj: "Să nu uităm că am câștigat un proces cu FRF"

Cristi Balaj a avut o primă reacție pe acest subiect, iar poziția sa a fost foarte tranșantă. Președintele campioanei consideră injustă impunerea unei astfel de legi, mai ales că ea nu a fost anunțată din timp. În momentul anunțului oficial, Eduard Novak a subliniat că a luat această decizie în colaborare cu federațiile sportive, înțelegându-se că printre acestea se numără și FRF. Balaj a spus răspicat că CFR va da în judecată forul condus de Răzvan Burleanu dacă legea va fi implementată.
"Nu știu dacă FRF a știut de această decizie. LPF și cluburile din Liga 1 nu au avut cunoștință despre așa ceva. Ne-am trezit cu asta! Pentru noi, competiția a început, am format lotul de jucători. Probabil astăzi apare ordinul publicat în Monitorul Oficial, iar noi mâine jucăm Supercupa. Această decizie creează mari prejudicii în acest moment, habar nu aveam de ea. Noi am lucrat la transferuri de jucători din luna noiembrie.
Regulamentul Federației e Biblia fotbalului românesc. Noi trebuie să jucăm după ROAF. Dacă apare o modificare legislativă, FRF și LPF ar trebui să-și adapteze regulamentul conform legii. După ce s-a stabilit în Comitetul Executiv, cluburile trebuie să respecte noul regulament. Ca să fie modificat regulamentul, trebuie să fie votat în Adunarea Generală.
Este imposibil să respectăm în acest moment acel ordin, cu toată bunăvoința. Cel mai probabil, dacă decizia va fi aplicată, vom apela la instanță. Ordinul de ministru poate fi atacat în contencios administrativ. Să nu uităm că am câștigat un proces cu FRF, pe o speță similară", a spus Balaj la Pro Arena, citat de digisport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo