Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj - FC Botoșani 1-1 | Pas greșit în lupta pentru titlu făcut de ardeleni. FCSB se apropie la 8 puncte

Romeo Ene

Actualizat 31/01/2022 la 22:21 GMT+2

CFR Cluj a obținut doar o remiză cu FC Botoșani, scor 1-1, după o partidă controlată în mare parte de campioana României.

CFR Cluj - FC Botoșani 2-1

Credit imagine: Eurosport

Egalul obținut de trupa lui Dan Petrescu i-a permis ocupantei locului 2, FCSB, să se apropie la 8 puncte, după victoria din derby-ul cu Dinamo.
Clujenii au început partida în forță și au avut două ocazii încă din primele minute. Florin Ștefan a expediat un șut în minutul 9, însă mingea s-a dus peste poarta apărată de Eduard Pap. De remarcat faptul că oaspeții l-au utilizat în garnitura de start pe fundașul Christopher Braun, care va evolua în Gruia din sezonul următor.
Omrani și Petrila au încercat să-l învingă pe portarul oaspeților, însă același Pap a fost la post și a menținut scorul egal. Același Petrila putea deschide scorul în minutul 35, dar șutul său a fost blocat de Dawa, apărătorul botoșănenilor.
CITEȘTE ȘI:

FCSB se apropie la 8 puncte

Chiar înainte de pauză, gazdele au beneficiat de o lovitură de la 11 metri. Alin Șeroni a comis un henț în careu, iar arbitrul Adrian Cojocaru a acordat penalty, transformat de Ciprian Deac, golgheterul clujenilor din acest sezon, cu 6 reușite. El este și cel mai bun pasator din Liga 1, cu 6 assist-uri.
Repriza a doua s-a desfășurat sub aceleași coordonate. FC Botoșani s-a apărat și a încercat să o surprindă pe CFR pe contraatac, iar trupa lui Dan Petrescu și-a creat ocaziile. Petrila a șutat din prima în minutul 58, dar mingea nu a nimerit spațiul porții.
Pentru Botoșani, a fost primul meci fără fundașul Bogdan Racovițan, transferat în urmă cu câteva zile la Rakow, ocupanta locului 2 din Polonia. Edjouma a creat ceva pericol în defensiva CFR-ului, reușind să expedieze un șuit de la marginea careului, în minutul 64, reținut de Bălgrădean.
Cu 10 minute înainte de final, oaspeții au dat lovitura în Gruia, după o fază superbă în careul clujenilor. Balonul a fost recentrat de Edjouma, iar fundașul Joyskim Dawa a înscris cu capul pentru a produce surpriza.
În urma acestui rezultat, CFR Cluj rămâne lider, cu 59 de puncte după 23 de etape, însă diferența față de FCSB s-a micșorat la 8 puncte, ceea ce înseamnă 4 în play-off. De altfel, sunt primele puncte pierdute de clujeni pe teren propriu, în acest sezon.
De cealaltă parte, Botoșaniul a obținut un punct prețios pe terenul campioanei României și își menține cea de-a patra poziție, cu 38 de puncte, având un avans de 5 puncte față de Rapid, prima echipă din afara locurilor de play-off.
CFR Cluj va merge pe terenul Universității Craiova etapa viitoare, în timp ce Botoșaniul va primi vizita lui Dinamo București.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo