Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj l-a transferat pe Raoul Mal, un alt tânăr jucător român din Italia! Mijlocașul vine în Gruia din Serie C

Romeo Ene

Actualizat 31/01/2022 la 20:11 GMT+2

CFR Cluj și-a schimbat politica de transferuri în această iarnă și a decis să transfere jucători români tineri din străinătate, în contextul regulii U21 din Liga 1.

Raoul Mal, noul jucător al CFR-ului

Credit imagine: facebook

CFR Cluj l-a transferat pe Raoul Mal (21 de ani), mijlocaș ofensiv român, care evolua pentru Pistoiese, în Serie C.
Conform tuttomercatoweb.com, jucătorul va semna un contract pe 3 ani și jumătate cu trupa lui Dan Petrescu, ce are în vedere pregătirea următoarelor sezoane în legătură cu regula jucătorului U21 din Liga 1.
Raoul Mai s-a născut în Italia, la Trento, însă are și cetățenia română. A evoluat în 15 partide pentru Pistoiese în acest sezon, nereușind să înscrie sau să ofere vreo pasă decisivă. El s-a format la Pro Vercelli, după care a semnat cu formația Pistoiese, în 2020.
Sursa citată menționează faptul că Raoul Mai este un playmaker de 21 de ani, care va juca la CFR Cluj în următorii 3 ani și jumătate. Mijlocașul intrase în ultimele 6 luni de contract cu formația de pe locul 18 din Serie C.
CITEȘTE ȘI:

Mutarea, pe modelul celei a lui Răzvan Sava

Clubul din Gruia îl transferase zilele trecute pe Răzvan Sava, portar de 19 ani, legitimat de Torino, iar venirea lui Raoul Mal este din aceeași categorie: jucător român tânăr, care evoluează în ligile inferioare din Italia.
Mal este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 125.000 de euro. Noul jucător al clujenilor a fost căpitanul lui Pistoiese în mai multe rânduri, fiind atent monitorizat de Juventus în urmă cu doi ani. El are destul de multă experiență în Serie C, acolo unde a jucat deja 79 de meciuri pentru Pro Vercelli și pentru Pistoiese.
A debutat la seniori pe 7 octombrie 2018. Sezonul următor Mal a jucat 22 de meciuri, dintre care 12 ca titular, iar Pistoiese a luat decizia de a-l transfera definitiv. Cel mai probabil, jucătorul va evolua, momentan, pentru echipa a doua a clujenilor, până când antrenorul echipei, Dan Petrescu, va reuși să-și formeze o părere în legătură cu calitățile lui.
Mai mult decât atât, CFR-ul are un lot extrem de puternic, dar și numeros, având mai multe opțiuni pe fiecare post și este greu de crezut că Raoul Mal va reuși să se impună atât de repede în echipa campioană a României, luându-le fața unor jucători cu o experiență mult mai mare.
CFR Cluj i-a mai transferat în această perioadă de mercato pe Daniel Birligea, Sergiu Buş, Marko Dugandzic, Cristian Neguţ și Răzvan Sava. Roger de la UTA Arad va sosi în vară la echipa lui Dan Petrescu.
Cu 8 etape rămase de disputat până la finalul sezonului regulat, CFR Cluj are un avans considerabil în clasament în fața celor de la FCSB.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo