Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, prima reacție după ce Dan Petrescu a refuzat naționala! Care e marea ambiție a ardelenilor

Nicu Savin

Publicat 20/12/2021 la 17:01 GMT+2

CFR Cluj va continua cu Dan Petrescu pe bancă și din 2022, după ce antrenorul de 53 de ani a decis să refuze oferta primită din partea FRF de a prelua echipa națională. Cristi Balaj, președintele campioanei, a confirmat și el în mod oficial decizia luată de "SuperDan" și s-a arătat extrem de încântat, anunțând deja planuri mărețe la gruparea din Gruia în sezonul următor.

Dan Petrescu (CFR Cluj)

Credit imagine: Getty Images

Dan Petrescu s-a întâlnit cu șefii CFR-ului după ultima partidă din acest an (1-0 cu FC Argeș) și în urma discuției purtate a decis să continue la echipa ardeleană, refuzând astfel să devină selecționerul României.
La scurt timp după ce unul dintre acționari a făcut acest anunț, Cristi Balaj, președintele ardelenilor, a confirmat și el decizia luată de antrenor, pe care l-a lăudat pentru că este un om de cuvânt, dezvăluind în același timp care sunt ambițiile echipei pe care o prezidează în sezonul următor.
"În urma discuțiilor purtate azi, atât clubul, cât și Dan Petrescu, au decis să continue împreună proiectul început la CFR. Ne bucurăm și suntem fericiți. E un antrenor în care avem încredere și e un om de cuvânt, așa cum spuneam și în declarațiile anterioare... Lucrăm în continuare, împreună cu Dan Petrescu, și suntem preocupați pentru a avea un sezon mai bun anul viitor, în special în cupele europene", a spus Balaj pentru canalul de Youtube al CFR-ului.
Citește și:

Dan Petrescu are toate șansele să câștige al 5-lea titlu cu CFR Cluj

Probabil că Dan Petrescu a refuzat echipa națională și pentru că a preferat confortul de la actuala sa formație, unde succesul este în mare măsură garantat. CFR Cluj are deja 10 puncte avans în fața FCSB-ului în Liga 1 și numai o un parcurs dezastruos de acum înainte ar putea duce la pierderea titlului de către gruparea ardeleană.
CFR nu mai este implicată nici în cupele europene, nici în Cupa României, astfel că trebuie să se axeze doar pe meciurile de campionat. FCSB este singurul adversar care poate emite cât de cât pretenții, restul echipelor fiind la un nivel mult inferior CFR-ului, însă modul retrograd în care este condusă gruparea din Berceni reprezintă un mare handicap, pe lângă cel deja existent în clasament.
Astfel, CFR este cu "poarta goală" în încercarea de a câștiga al 5-lea titlu consecutiv, dar ambițiile ardelenilor sunt cu siguranță legate de noi performanțe la nivel european. În acest sezon, campioana a rămas datoare, ratând prezența în primăvara europeană deși a avut o grupă abordabilă în Conference League.
Fără îndoială, Dan Petrescu a primit asigurări că echipa va fi întărită în următoarele perioade de mercato atunci când a decis să continue, astfel că e de așteptat ca forța CFR-ului să fie și mai mare în retur și în sezonul viitor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo