Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj riscă depunctarea din cauza unei datorii de 250.000 de €! Timpul e dușmanul ardelenilor

Nicu Savin

Publicat 16/10/2021 la 10:51 GMT+3

CFR Cluj este lider detașat în Liga 1 după 11 etape, dar ardelenii riscă să piardă din avans din cauza unei decizii a FRF. Mai exact, campioana ar putea fi depunctată dacă nu achită urgent suma de 250.000 de € către FC Botoșani, bani pe care îi datorează după transferul lui Ulrich Meleke.

Dan Petrescu (CFR Cluj)

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj a avut un start zbuciumat de sezon, dar în ciuda acestui fapt echipa este lider în Liga 1, având 8 puncte avans față de FC Botoșani, ocupanta poziției secunde. Ardelenii sunt însă într-o situație ingrată și riscă să fie depunctați de FRF, ca urmare a unei datorii către clubul din Moldova.
Conform gsp.ro, CFR Cluj mai are la dispoziție doar 2 zile pentru a achita suma de 250.000 de € către Botoșani. În caz contrar, ardelenii vor fi penalizați cu 3 puncte, iar depunctarea ar putea crește dacă datoria nu va fi plătită. La fiecare 7 zile care trec fără ca CFR să achite datoria, clubului i-ar putea fi scăzute câte 3 puncte.
FC Botoșani a făcut plângere la FRF pentru că nu a primit banii pentru transferul lui Ulrich Meleke, care a ajuns în Gruia în luna iulie a acestui an. Fundașul ivorian a jucat numai 12 partide pentru FC Botoșani înainte de transferul la CFR, iar în Ardeal nu a apucat să debuteze, deoarece a ajuns târziu și nu era pus la punct cu pregătirea fizică, iar după venirea lui Dan Petrescu a fost împrumutat la FC Voluntari, unde a jucat deja 5 partide.
E greu de crezut totuși că CFR nu va plăti această sumă în timp util, dar cert e că trebuie să o facă pentru a nu avea neplăceri. Bugetul ardelenilor a fost serios afectat în acest start de sezon și de demiterea lui Șumudică, care a primit 300.000 de € drept despăgubire pentru desfacerea contractului.
Citește și:

Leicester - Manchester United, etapa 8

CFR Cluj a adus un fundaș central cu un CV impresionant

Deși are 5 fundași centrali în lot, Dan Petrescu nu a fost foarte mulțumit de randamentul acestora și le-a cerut șefilor din Gruia aducerea unui nou fotbalist pe acest post. Oficialii ardelenilor s-au conformat repede și au ajuns la un acord cu Wilfried Kanon, fundașul de 1,90 urmând a avea un salariu lunar de 15.000 de € pe lună.
La CFR Cluj, Kanon va lupta pentru un post de titular cu Andrei Burcă, Daniel Graovac, Rachid Bouhenna, Mike Cestor și Denis Ciobotariu.
Wilfried Kanon are 28 de ani și a jucat ultima dată la Al-Gharafa (Qatar), unde a ajuns sub formă de împrumut de la egiptenii de la Pyramids. Fundașul central nu este străin de Liga 1, el jucând 30 de meciuri pentru Gloria Bistrița și FC Brașov în stagiunea 2012-2013. De la gruparea de sub Tâmpa, Kanon a plecat în Olanda, la ADO Den Haag, unde a evoluat 6 sezoane, până în 2019.
Kanon are 52 de selecții și 3 goluri marcate pentru naționala Coastei de Fildeș, alături de care a câștigat Cupa Africii pe Națiuni în 2015, competiție la care a jucat titular în toate meciurile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo