Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR ClUL-RAPID BUCUREȘTI 1-0 / Nebunie la Cluj, scorul care-i place lui Dan Petrescu!

Marian Ursescu

Actualizat 16/07/2022 la 23:45 GMT+3

CFR Cluj a câștigat duelul cu Rapid București și iese pentru moment din criză. Giuleștenii au ratat însă un penalty în minutul 97! A fost prima decizie luată cu ajutorul tehnoligiei VAR!

Yuri Matias

Credit imagine: facebook

Internat de urgență la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, patronul lui CFR Cluj Neluțu Varga probabil că nu s-a uitat la meciul cu Rapid. Pentru că altfel, starea sa de sănătate s-ar fi agravat!
La fel ca și în meciul din Liga Campionilor, cu Pyunik, CFR Cluj era să fie egalată pe finalul partidei. Norocul clujenilor s-a numit portarul Bălgrădean, care a parat penalty-ul executat de Albu în minutul 97!

Nu se gândește la plecare

Înaintea meciului cu Rapid, CFR venea după o serie de patru meciuri fără victorie, plus eliminarea rușinoasă din Liga Campionilor contra armenilor de la Pyunik Erevan. "Nu mă gândesc la plecare, indiferent de ce se va întâmpla cu Rapid.Când nu vom mai avea şanse la grupele Conference League, atunci poate spun că dacă vine un alt antrenor face mai bine. Dar nu în momentul de faţă. Eu am făcut lotul, am mare încredere în jucători şi trebuie să mergem înainte", spunea antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu.
Dan Petrescu a schimbat 8 dintre titularii de la meciul cu Pyunik. Doar portarul Bălgrădean, fundașul stânga Mario Camora și mijlocașul Ciprian Deac au rămas în echipa de start. O altă surpriză a fost apariția croatului Kolinger, în centrul defensivei. Petrescu susținea în timpul conferinței de presă că este accidentat.
Clujenii au început mai bine partida, au dominat și oarecum firesc a venit golul. CFR a deschis scorul prin Yuri, în urma unui corner. Duganzic a reluat, portarul Horațiu Moldovan a respins în față, iar din 6 metri Yuri Matias nu avea cum să greșească. Primul gol în tricoul CFR-ului pentru jucătorul brazilian.
Rapidul a ratat cea mai mare șansă de a egala în prelungirile primei reprise. Alex Ioniță a trimis de la 16 metri, iar Belgrădean a respins greu în corner.

Ghinion teribil pentru rapidiști

Adrian Mutu, antrenorul Rapidului, a fost nevoit să facă trei schimbări în prima repriză din cauza accidentărilor. Rând pe rând, Vojtus (minutul 12), Belu Iordache (31) și Romario Moise (38) s-au accidentat și nu au mai putut evolua.
Cum regulamentul prevede că fiecare formație are dreptul la 5 înlocuiri într-un meci, dar că schimbările trebuie efectuate în doar 3 momente de întrerupere sau la pauză, Mutu a fost pus în fața situației de a nu mai putea introduce jucători noi în partea a doua.
Cei 5.000 de oameni care au asistat la meci, în Gruia, nu au mai văzut prea multe faze de poartă în partea a doua. Rapid a avut un singur șut pe spațiul porții, iar cele mai mari ocazii le-au avut tot gazdele.
Horațiu Moldovan a scos de sub bară șutul puternic al lui Deac. Apoi, tot în urma unei lovituri de colt, Yuri a trimis puțin pe lângă, cu capul, din 8 metri.

Primul penalty dictat din camera VAR!

Scorul care-i place cel mai mult lui Dan Petrescu, adică 1-0, a fost la un pas să fie modificat din camera VAR! Colțescu a fost chemat la marginea terenului pentru a revedea faza în care Hoban a lovit balonul cu mâna. Ovidiu Hațegan a fost arbitrul din camera VAR, la Cluj! Sebastian Colțescu a fost categoric, a dictat lovitura de la 11 metri, dar totul s-a încheiat cu happy-end pentru gazde.
Trei puncte pentru clujeni care încep cu dreptul actuala ediție a Ligii 1.
"Am muncit pentru victorie, sper să fie declickul de care aveam nevoie, am fost puțin cu moralul scăzut în ultimul timp. Sper să treacă toate ghinioanele pentru că am primit gol în minutul 85 cu Sepsi, în Supercupă, în 89 și 119 cu Pyunik, acum era să luăm gol în minutul 97"
Cristi Bălgrădean

FC ARGEȘ-UTA ARAD 2-0

Victoria debutantului din Madagascar
FC Argeș a debutat printr-o victorie în noul sezon al Ligii 1, învingând pe teren propriu cu 2-0 pe UTA Arad. Echipa lui Andrei Prepeliță a avut nevoie de doar 80 de secunde pentru a deschide scorul. Dorian Bertrand, jucătorul adus în această vară din Madagascar, avea să fie eroul partidei, la meciul său de debut în România. Bertrand a profitat de luftul lui Vukcevic și a trimis mingea în poarta areleană, învingându-l pe Florin Iacob. Tot internaționalul insular a punctat și pentru 2-0. A finalizat perfect un contraatac al Argeșului în minutul 54. La o pasă în fața porții a lui Jakolis, Bertrand a luat perfect fața fundașilor adverși și a trimis pe lână goalkeeperul oaspeților. A fost a patra victorie în ultimele cinci dispute în prima ligă pentru argeșeni, arădenii câștigând și ei o singură dată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo