Liga 1 și-a modificat numărul de echipe de la 14 la 16 în 2020, după ce mai multe meciuri nu s-au putut juca, iar campionatul a fost întrerupt de criza medicală Covid.
La finalul anului trecut, Mirel Rădoi a afirmat că numărul de echipe va crește la 18 în 2022.
"Suntem de acord cu poziția domnului Burleanu. În momentul în care am trecut de la 14 la 16 echipe a fost situația aceea cu COVID-19. Deci, în momentul de față, nu se are în vedere modificarea numărului de echipe la Liga 1. Când ne uităm la anumite probleme financiare pe care le au anumite echipe ar fi eronat să mărim campionatul", a spus Justin Ștefan, la Digi Sport Special.
Romanian Liga I
U Cluj Napoca-Dinamo 2-0/ Dinamo foarte aproape de Liga a doua!
ACUM 6 ORE

Bumbescu, câștigător al Cupei Campionilor cu Steaua, vrea salvarea rivalei Dinamo: "Recurgem la 18 echipe sau chiar 20"

Un stelist pur sânge, Adrian Bumbescu, fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni, propune ca marea rivală să fie totuși salvată de FRF sau LPF, așa cum se vehicula.
"Nu mi-ar plăcea să retrogradeze Dinamo, pentru că e un brand. Problema e de manageriat, cu venirea spaniolilor și ce s-a întâmplat, nu cred că antrenorii au greșit așa de mult. Trebuie să vină cineva, să atragă pe cineva cu bani. Dacă nu, recurgem la 18 echipe și s-au salvat. Nu e asta soluția, dar ar trebui. De ce să nu se poată un campionat cu 18 sau chiar cu 20? Putem să facem cu 18 echipe, cum era înainte. Dar se poate salva Dinamo", a spus Bumbescu la Digisport.
Dinamo așteaptă cu brațele deschise mărirea numărului de echipe în Liga 1
La finalul anului trecut, mai mulți oameni cu greutate din fotbalul românesc s-au implicat direct în discuția referitoare la posibilitatea măririi numărului de echipe din Liga 1, de la 16 la 18. O astfel de decizie ar fi un avnataj uriaș pentru Academica Clinceni și Dinamo, ultimele două clasate.
Citește și:
Președintele FRF, Răzvan Burleanu nu ia în calcul această ipoteză și a precizat că Liga 1 va păstra formatul existent.
În actualul sistem, formațiile clasate pe locurile 15 și 16 retrogradează direct în Liga 2, iar ocupantele pozițiilor 13 și 14 dispută un baraj de menținere/promovare cu echipele de pe locurile 3 și 4 din eșalonul secund.
Iuliu Mureșan, administratorul special de la Dinamo, știe că o eventuală mărire a numărului de echipe din Liga 1 ar fi pe placul clubului pe care-l reprezintă.
La finalul stagiunii 2019/2020, dinamoviștii se aflau pe penultimul loc, retrogradabil direct, moment în care FRF a ”înghețat” campionatul cu puțin timp înaintea sfârșitului sezonului și a mărit numărul de echipe din Liga 1, de la 14 la 16. Astfel, Dinamo și Chindia Târgoviște, ultima clasată în acel moment, au fost salvate și au continuat în Liga 1.
Romanian Liga I
Surpriză în turul barajului dintre Chiajna și Chindia! Ilfovenii s-au impus cu 2-1
ACUM 10 ORE
Romanian Liga I
Totul pentru salvarea de la retrogradare! Primă importantă pentru dinamoviști la meciul cu U Cluj
ACUM 11 ORE