Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istoria sa, după ce a pierdut barajul de promovare/retrogradare cu U Cluj. În partida tur de săptămâna trecută, "șepcile roșii" s-au impus cu 2-0, iar remiza de aseară, 1-1, a fost suficientă pentru promovarea pe prima scenă fotbalistică din România.
După ce s-a confruntat cu probleme financiare în ultimele sezoane, Dinamo a încheiat cel mai slab sezon din istorie cu prima retrogradare din istoria clubului. Ciprian Marica a vorbit despre situația în care a ajuns echipa din Ștefan cel Mare și a acuzat fosta conducere pentru dezastrul din ultimele sezoane, în frunte cu Ionuț Negoiță:
"Sunt fără cuvinte, o seară tristă. Mă leagă amintiri frumoase de această echipă. Este o durere fantastică. Din păcate aseară a fost doar o consecință a lucrurilor făcute prost în ultimii ani, a unui management defectuos. Tot o târâiam așa, salvați de acea situație de acum doi ani.
Romanian Liga I
Dinamo București a anunțat primul transfer pentru Liga 2. "Nu mai vorbiți de faliment"
27/06/2022 LA 12:40
Nu știu ce va fi, oamenii care mai sunt implicați acolo nu par să aibă vreun plan. Eu am copilărit în Ștefan cel Mare, aseară am primit o grămadă de mesaje, mulți oameni care plângeau la telefon. Am un nod în gât, nu puteam să-mi imaginez că Dinamo poate să retrogradeze în Liga 2.
Pentru mine, Ionuț Negoiță a fost principalul vinovat, de atunci au început problemele. Faptul că a dat echipa fără să se intereseze cui, a ajuns echipa pe mâinile unor oameni care habar nu aveau ce înseamnă Dinamo", a spus Ciprian Marica la Pro Arena.
Citește și:

DUSAN UHRIN, DEBUSOLAT DUPĂ RETROGRADAREA LUI DINAMO ÎN LIGA A DOUA

"Sunt atât de trist, am crezut că putem salva Dinamo. Acum cred că conducerea lui Dinamo trebuie să se gândească ce va fi în continuare. Este aproape imposibil să te gândeşti la un viitor, după ce s-au schimbat atât de mulţi jucători. Eu am făcut tot ce am putut, îmi pare rău pentru suporteri.
Am pierdut la Cluj prima manşă a barajului. Am scris un singur gol în ambele meciuri, aşa e imposibil. Sunt atât de supărat, nici nu ştiu ce aş putea face mai mult. Nu ştiu ce aş fi putut să fac mai mult în acest baraj, nu îmi dau seama. Nu sunt foarte mândru, pentru că am retrogradat. Nu ştiam care e situaţia aici (n.r. când a venit). Am vrut să vin să ajut, dar nu am putut mai mult.
Nu vreau să vorbesc acum despre vina mea, trebuie să îi întrebaţi pe alții. Atmosfera în vestiar era foarte rea. Am vorbit cu ei. Nu pot vorbi acum de suporteri. Nu ştiu care va fi viitorul. Nu cred că este o întrebare pentru mine să vorbim despre viitorul lui Dinamo. Am antrenat timp de 25 de ani, niciodată nu a fost o situaţie atât de gravă. Nu doar despre retrogradare, despre tot. Nu mai am contract pentru sezonul viitor. Am dorit să păstrez echipa în Liga 1, nimeni nu a vorbit cu mine ce se întâmplă dacă ajungem în Liga 2", a declarat Dusan Uhrin la finalul meciului.
Romanian Liga I
CFR Cluj, aproape de lovitura verii! Florin Niță ar urma să semneze gratis cu ardelenii
26/06/2022 LA 20:51
Romanian Liga I
Craiova a spulberat-o pe Bielefeld în primul amical al verii! Noua achiziție a oltenilor, în tribune
26/06/2022 LA 17:36