Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CNI a făcut anunțul: Stadionul Rapid e gata! Când vor inaugura giuleștenii noua arenă

Irina Aldea

Publicat 18/11/2021 la 19:41 GMT+2

Compania Națională de Investiții (CNI) a făcut anunțul pe care-l așteptau cu atât de multă nerăbdare suporterii Rapidului. CNI a transmis că lucrările la noul stadion Rapid sunt finalizate.

Rapid Arena

Credit imagine: facebook

Lucrările de la "Rapid Arena" sunt finalizate, a anunțat joi Compania Națională de Investiții (CNI). În cel mai bun scenariu, giuleștenii vor inaugura noua arenă în primăvara anului viitor. CNI a mai precizat că procesul de recepționare va debuta la finalul lunii noiembrie: "Stadionul va fi predat către beneficiar după finalizarea recepției la terminarea lucrărilor, procedură planificată să înceapă la sfârșitul acestei luni.
Precizăm că lucrările la stadionul Giulești Valentin Stănescu sunt finalizate, în prezent desfășurându-se lucrări de refacere a suprafețelor exterioare aferente domeniului public, lucrări executate de către Primăria Sectorului 6", a anunțat Compania Națională de Investiții, pentru Digi Sport.

Lucrările la Rapid Arena sunt finalizate, anunță CNI

Pentru aceeași sursă, Danil Niculae a vorbit și el despre momentul inaugurării noii arene: "Cel mai devreme, inaugurarea va fi în luna februarie. Avizele, acolo sunt probleme. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Biroul va fi undeva cu vedere spre stradă și Teatrul Giulești, iar birourile clubului sportiv vor fi în cealaltă parte. Va fi o zonă amenajată cu un restaurant, precum la marile echipe.
Liverpool v Arsenal, Premier League
Poți lua cina și să ai vedere și către stradă și către terenul de fotbal. Stadionul este foarte chic, foarte cochet. Acustica este una senzațională. Și eu mi-aș fi dorit să avem undeva la 19.230 de locuri, dar până la urmă este ok și așa. Sperăm să îl umplem meci de meci, iar derby-urile să le jucăm pe Arena Națională. Capacitatea Giuleștiului este una mică, mai ales pentru meciurile importante", a spus Daniel Niculae pentru Digi Sport.

SPECIFICAȚIILE "RAPID ARENA"

  • capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
  • preţ 39.499.366 milioane de euro
  • nivel de clasificare UEFA, 4
  • suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
  • complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis, volei, baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice
  • spaţii de cazare pentru sportivi
  • spaţii de alimentaţie publică
  • spaţii administrative
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo