Constantin Budescu a fost dat afară de la FCSB după numai 4 luni, perioadă în care a jucat 11 partidei și a reușit numai un gol și un assist. Prestațiile șterse ale mijlocașului și salariul său foarte mare i-au determinat pe șefii clubului din Berceni să-i rezilieze contractul, chiar dacă au fost nevoiți să-i plătească o compensație financiară consistentă.
Astfel, Budescu a devenit dintr-o dată un fotbalist foarte vânat de cluburile din România, achiziționarea sa gratis fiind o oportunitate foarte mare. S-a zvonit chiar că mijlocașul de 32 de ani ar putea merge chiar în liga secundă, la FC Hermannstadt, unde președinte este Dani Coman, nașul său, sau la Petrolul, clubul său de suflet.
Citește și:
Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
ACUM O ZI

Budescu va juca în străinătate în viitorul apropiat

Budescu este convins însă că mai poate juca câțiva ani la nivel înalt și pretențiile sale financiare sunt mult peste posibilitățile multor cluburi românești, astfel că acesta a decis să dea curs unei oferte din străinătate. Cel puțin asta susține Valeriu Răchită, care a mărturisit că știe acest lucru chiar de la jucător, cu care are o relație de prietenie.
"Budescu va pleca afară. Luna viitoare face 33 de ani. Dacă era la Milanul lui Baresi era la echipa de tineret, acolo toți jucau până la 40 de ani. Este un jucător care mai poate juca doi ani la nivel înalt. Are mai multe oferte, Budescu este un jucător căutat.
Eu chiar făceam o glumă cu el: 'Bă, dacă aveai mintea de acum la 18-19 ani, jucai în campionate tari'. Păcat că pleacă din campionatul românesc, odată cu plecarea lui Budescu s-a terminat cu pasa cu exteriorul în campionatul românesc, golul din corner și pasa pe culoar.
Am vorbit cu el, suntem acolo în Ploiești, ne respectăm. Îmi zicea că se gândește să plece din nou afară pentru a-și asigura liniștea financiară. După care, va veni la Ploiești pentru că iubește Petrolul. Poate va veni chiar din vară, dacă el gândește că și-a făcut din punct de vedere financiar o bază solidă și a investit", a declarat Valeriu Răchită pentru sport.ro.
Budescu a mai jucat în străinătate în China (Dalian Yigang), dar și în Arabia Saudită (Al Shabab și FC Damac). Cel mai probabil Budescu caută să-și găsească o echipă tot în zona Golfului, acolo unde salariile sunt foarte mari, obiectivul său principal la această vârstă fiind să-și asigure o stabilitate financiară.
Romanian Liga I
FCSB, fără bonusuri după transferurile lui Man și Moruțan! Care este motivul
IERI LA 13:20
Romanian Liga I
Concluziile lui Flavius Stoican după FC Argeș – Dinamo 2-1. "Ce mai contează acum?"
IERI LA 20:55