CFR a câștigat al 5-lea titlu de campioană în Liga 1, după victoria cu 2-1 în fața Craiovei, din penultima etapă a play-off-ului. Bucuria a fost imensă în tabăra ardeleană, iar petrecerea a fost pe măsură. Din păcate, jucătorii și alți oameni din cadrul clubului au fost surprinși scandând cuvinte oribile la adresa adversarilor de la FCSB (s-a folosit numele de Steaua, dar e clar că ținta au fost cei de la FCSB).
Imaginile au apărut în mediul public, iar jucătorii și mai ales Dan Petrescu au fost puși la zid pentru gestul oribil pe care l-au făcut la sărbătorirea titlului. Gabi Balint a avut un discurs dur la adresa fostului său coechipier de la Steaua și echipa națională.
Citește și:
Romanian Liga I
România, pe "lista neagră" a FIFPro: "Șanse nule de a obține compensații"
ACUM O ORĂ

Cristi Balaj a explicat scandările triviale de la petrecerea de titlu a CFR-ului

Cristi Balaj a fost primul om din cadrul clubului din Gruia care a avut o reacție pe acest subiect, iar președintele ardelenilor a admis că episodul este unul regretabil, cerându-și scuze în numele clubului pentru cele întâmplate. Oficialul susține că atacurile la care au fost supuși clujenii pe acest final de campionat, dar în special consumul de alcool au dus la acele scandări.
"Încep prin a caracteriza incidentul ca un eveniment regretabil. Am mai participat la evenimente cu echipa și nu am mai auzit asemenea scandări. Am fost acolo, au fost câțiva membri ai galeriei, persoane care folosesc asemenea scandări. Eu nu le agreez. Sunt crescut altfel și văd lucrurile diferit.
Starea de oboseală, entuziasmul, lucrurile și cuvintele care i-au deranjat spuse din tabara adversă au dus la asta. Oboseala și consumul de alcool, care a fost în cantități destul de însemnate, au dus la acest moment regretabil. Vreau să îmi cer scuze, nu mă caracterizează.
Nu mi-aș dori să mai aud astfel de scandări. Am fost unul dintre cei care au contestat cu vehemență când s-au adresat anumite cântece și scandări la adresa unui membru din familia lui Mihai Stoica.", a spus Cristi Balaj la Digi Sport.
Chiar dacă Dan Petrescu a putut fi surprins în mijlocul jucătorilor când au avut loc acele scandări suburbane, Balaj susține că antrenorul nu a făcut parte din cor și singura lui vină e că nu a avut inspirația să plece de acolo în momentul respectiv.
"Versurile nu sunt foarte greu de reținut, dar nu l-am văzut pe Dan Petrescu să fi cântat. L-au prins în mijlocul evenimentelor. A avut neinspirația să nu plece de acolo, dar nu a fost el cel care a dat tonul", a adăugat Balaj.
Până în acest moment, Dan Petrescut nu a avut nicio reacție pe această temă.
Romanian Liga I
Cum se poziționează Superliga din România în raport cu celelalte campionatele din estul Europei
03/07/2022 LA 05:10
Romanian Liga I
FC Barcelona "își încoardă mușchii"! Laporta, gata să ofere 200 de milioane de € pentru 3 achiziții
02/07/2022 LA 11:31