CFR Cluj a devenit campioana României pentru a 5-a oară consecutiv și pentru a 8-a oară în istorie. Ardelenii au avut un sezon greu, dar în final s-au încoronat campioni, în special datorită pașilor greșiți ei celor de la FCSB și nu grație forței arătate în anii precedenți. De altfel, mulți specialiști opinează că mai degrabă FCSB a pierdut titlul și nu că CFR l-a câștigat.
Obiectivul a fost atins, dar gruparea din Gruia nu a impresionat pe toată lumea prin performanța sa, iar asta din cauza jocului prestat. Multe victorii au fost obținute chinuit, în urma unor jocuri lipsite de consistență, disciplina tactică fiind singurul capitol la care formația lui Dan Petrescu a excelat.
Citește și:
Romanian Liga I
CFR Cluj are o ofertă de nerefuzat pentru Andrei Burcă! Unde este dorit fundașul
ACUM 18 ORE

Cornel Dinu: "Eu dacă aş câştiga aceste titluri, nu aş fi bucuros"

Cornel Dinu a făcut o analiză amplă a acestui sezon și nu i-a menajat deloc pe cei de la CFR. Fostul mare internațional a subliniat că el nu ar fi deloc mândru de un astfel de titlu, deoarece scopul fotbalului este să producă spectacol, iar CFR nu a oferit nici pe departe acest lucru.
Dinu a atact indirect stilul propus de Dan Petrescu și a menționat că CFR a impus această hegemonie în fotbalul românesc datorită nivelului scăzut al adversarelor, care nu au reușit să pună cu adevărat probleme în ultimii ani.
"Părerea mea este că a câştigat, cum s-ar spune... chiorul în ţara orbilor, în ultimii ani de zile. Nu au avut absolut deloc nişte adversari care să le pună probleme. Au avut un joc parcimonios, meschin. Eu dacă aş câştiga aceste titluri, nu aş fi bucuros, pentru că fotbalul presupune spectacol.
Este o echipă care a dat dovadă de un cinism de neacceptat. De o anumită sfidare a legilor jocului, a ceea ce însemnă frumuseţe. De asta sunt stadionale... Este o echipă care în ultimii 5 ani de zile a câştigat în proporţii de 90 la sută cu goluri macate la faze fixe. Fotbalul pe care îl joacă CFR-ul este departe de ceea ce înseamnă raţiunea de a exista a acestui joc", a spus Cornel Dinu pentru Orange Sport.
Fotbal
Alibec, savuros când a fost pus să-i caracterizeze într-un cuvânt pe Șumudică, Petrescu și Hagi
ACUM O ZI
Romanian Liga I
CFR Cluj, aproape de lovitura verii! Florin Niță ar urma să semneze gratis cu ardelenii
26/06/2022 LA 20:51