Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului

Nicu Savin

Publicat 22/01/2022 la 22:02 GMT+2

CS Universitatea Craiova a început perfect anul 2022, trecând cu 1-0 de Rapid în primul mare derby al anului din fotbalul românesc. Singurul gol al meciului a fost marcat de Elvir Kjolic.

Elvir Koljic

Credit imagine: Getty Images

CSU Craiova s-a confruntat cu mari probleme înainte de reluarea Ligii 1, oltenii având mai mulți jucători infectați cu Covid-19 până de curând. În aceste condiții, Rapid părea să aibă șanse mari să scoată un rezultat pozitiv în Bănie, dar pe teren nu s-a văzut că o echipă s-a antrenat normal în ultima săptămână, iar cealaltă nu.
Gazdele au început în forță și Elvir Koljic a deschis scorul în minutul 5, după o pasă excelentă a lui Ivan. Peste alte 5 minute, bosniacul putea face dubla, dar a reluat cu capul imprecis după o centrare bună a lui Gustavo. Rapidiștii au fost prima dată periculoși în minutul 20, câdn Stahl a nimerict cadrul porții cu o lovitură de cap, dar Pigliacelli a fost la post. Același Stahl l-a învins pe italian în minutul 39, dar reușita a fost anulată pe motiv de off-side.
Citește și:

CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii, prima victorie după 7 meciuri în Liga 1

În partea secundă, Rapid a încercat fără succes să preia controlul jocului și tot Craiova a fost echipa mai periculoasă. În minutul 66, Cîmpanu a scăpat singur cu Moldovan, dar portarul giuleșenilor a avut o intervenție execelentă, ținându-și echipa în joc.
Ulterior, jocul a curs în favoarea oltenilor, care au avut maturitatea necesară de a-și păstra avansul de pe tabelă. Rapidul a arătat mai degrabă anemic, elevii lui Mihai Iosif fiind departe de forma arătată în prima parte a campionatului.
S-a terminat 1-0 și CSU Craiova a obținut 3 puncte mari în lupta pentru play-off, oprind astfel și seria de 7 meciuri fără succes în Liga 1. Oltenii au urcat deocamdată pe locul 4, cu 35 de puncte, peste Botoșani și Farul, formații care însă nu au jucat în această primă etapă din 2022. De partea cealaltă, Rapid rămâne pe 7, cu 32 de puncte, dar e clar că gruparea giuleșteană trebuie să ofere mai mult dacă vrea să se implice serios în lupta pentru un loc de play-off.
În etapa viitoare, Craiova se va deplasa la Sfântu Gheorghe pentru duelul cu Sepsi, în timp ce Rapid va primi vizita celor de la UTA Arad.
Într-un alt meci jucat azi în etapa a 22-a din Liga 1, Chindia și FC Voluntari s-au anihilat reciproc, remizând fără goluri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo