Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cu peste 100 de meciuri în prima ligă, Alexandru Vagner s-a stins din viață azi, la doar 33 de ani

Eurosport
DeEurosport

Publicat 30/09/2022 la 11:41 GMT+3

Fost fotbalist la Gloria Bistrița, Concordia Chiajna, ASA Tg. Mureș și FC Brașov, Alexandru Vagner a decedat în această dimineață, la doar 33 de ani. Acesta era internat în Spitalul Județean din Brașov după ce suferise un infarct în urmă cu 10 zile.

Alexandru Vagner a decedat

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Veste cumplită pentru fotbalul românesc. La doar 33 de ani, Alexandru Vagner s-a stins din viață în această dimineață, fiind internat la Spitalul Județean Brașov după ce a suferit un infarct în urmă cu 10 zile în cadrul unui antrenament alături de echipa Inter Cristian, din liga a 4-a Brașov. Sora acestuia a confirmat decesul.

Alexandru Vagner a murit

A jucat 120 de meciuri în prima ligă românească, a avut 3 convocări la echipa națională de tineret U19, iar ultima experiență a carierei sale sportive a fost promovarea cu SR Brașov în liga a 3-a. Acum ar fi dorit să joace din iarnă la Inter Cristian, formație din liga a 4-a Brașov, însă soarta a avut alt curs pentru Alexandru Vagner.
Fiind internat de 10 zile în Spital, după ce suferise un infarct în urma unui antrenament, Vagner a avut nevoie de resuscitare și de atunci starea sa a fost una severă. În această dimineață s-a aflat informația că fostul fotbalist ar fi pierdut lupta cu viața, iar sora sa, contactată de presa locală din Brașov, a confirmat tragedia.
"M-au sunat în această dimineață de la spital să-mi spună că Alex a murit! Nu pot să cred!", a spus sora fotbalistului.
Alexandru Vagner a jucat în total 155 de partide în cariera sa, dintre care 120 la nivelul primei ligi, a marcat un singur gol, pe vremea când evolua la ASA Tg. Mureș, în poarta Universității Cluj în noiembrie 2010 și a oferit 4 pase decisive.
Citește și:

Problemele cu care s-a confruntat Alexandru Vagner

În ultimele luni, fundașul dreapta a acuzat probleme de oboseală din cauza nopților nedormite în care juca poker online și consuma băuturi energizante, iar pe 20 septembrie, în cadrul unui antrenament al echipei Inter Cristian, după un exercițiu 5 contra 2, s-a prăbușit în drum spre vestiare. Imediat s-a prezentat la fața locului un paramedic al SMURD care locuiește chiar lângă stadion, ulterior sosind și ambulanța. După aproape o oră de manevre repetate de resuscitare, Vagner a fost stabilizat și transportat de urgență la spital, însă de atunci starea sa a fost una critică.
În 2018, Alexandru Vagner luase decizia de a se lăsa de fotbal, pentru că nu mai vedea niciun viitor în acest sport, după cum el însuși declara, pentru că nu putea sta să trăiască de pe o zi pe alta. Tot atunci s-a apucat de Poker și nu a regretat deloc decizia aleasă, pentru că se putea bucura de timpul liber pe care niciodată nu l-a avut în cariera sa de fotbalist profesionist.
"Ce să fac, să trăiesc de pe o zi pe alta? Ajunsesem să am doar bani de mâncare! Apoi, episoadele Concordia Chiajna şi FC Braşov m-au determinat să renunţ. Am fost păcălit, umilit, ajunsesem să nu mai dorm noaptea de stres! În 2017 eram sub contract cu Concordia Chiajna, iar Cornel Ţălnar mă suna insistent să vin la FC Braşov, în Liga 2. Am acceptat să merg la Braşov, după ce semnasem prelungirea contractului cu un an cu Concordia. Doar că preşedintele celor din Ilfov, Cristi Tănase, nu a mai înregistrat contractul! Am luat o ţeapă cu salariul pe un an. Episodul Braşov mi-a pus capac. Am renunţat la contract şi am trecut totul la pierderi", a fost declarația dură cu privire la fotbalului românesc făcută de Alexandru Vagner în urmă cu 4 ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo