Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu face curățenie în vestiarul lui CFR. Urmează o vară cu multe schimbări pentru campioni

Ion Alexandru

Actualizat 13/03/2022 la 09:19 GMT+2

După 5 titluri consecutive, CFR Cluj vrea o remaniere masivă a lotului, iar Dan Petrescu a alcătuit o listă de fotbaliști care vor părăsi echipa, dar și una cu achiziții de marcă.

Dan Petrescu

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj a debutat în forță în playoff, cu un succes cu 3-1 în fața lui FC Voluntari, iar șampania este deja la rece pentru al 5-lea titlu consecutiv. Cu toate acestea, Dan Petrescu nu este mulțumit de ce are la dispoziție și vrea schimbări majore la finalul sezonului. Obiectivul este clar: un lot mai bun pentru a ataca o calificare în grupele Champions League!
Președintele Cristi Balaj este cel însărcinat să dea vestea prostă unor jucători care nu vor mai evolua pentru CFR Cluj în sezonul viitor. Clubul ardelean a alcătuit o "listă neagră", conform Digisport.
"Fondul salarial a scăzut, numărul jucătorilor pe care putem să-i folosim este mai mare, pentru că am adus jucători U21 sau jucători formați la club, cum este Sergiu Buș. Din păcate, nu mai jucăm într-o competiție europeană, dar, din fericire, nu mai avem nici acea oboseală acumulată pe care o aveam când jucam din trei în trei zile. A scăzut media de vârstă, a crescut talia și urmează, în perioada următoare, să mai fie rezilieri”, a declarat Cristi Balaj.

CFR Cluj vrea să se întărească în vară cu bani puțini

Dan Petrescu a adus, încă din această iarnă, doi fotbaliști brazilieni din Liga 1. Fundașul Yuri, venit de la Mediaș, este considerat un demn urmaș al lui Vinicius, în timp ce mijlocașul Roger, venit de la UTA, ar trebui să-l facă uitat pe Culio. Pentru cei doi brazilieni, clujenii au plătit 300 de mii de euro. În vară, CFR Cluj are deja acontat un jucător care a impresionat în acest sezon de Liga 1. Neamțul Christopher Braun va fi liber de contract după un singur an la Botoșani.
Pe lângă aceștia, CFR Cluj a mai adus, inițial pentru echipa a doua, 4 fotbaliști foarte tineri. Dan Petrescu îi va evalua și va stabili cine poate să rămână în lotul echipei mari pentru sezonul viitor.
Cei trei africani plus un fundaș din Panama fac parte dintr-un plan mai amplu de întinerire a lotului.
  • Yeboah Emmanuel, atacant în vârstă de 19 ani din Ghana
  • Adjani Abdoul Kader, mijlocaş central în vârstă de 18 ani din Coasta de Fildeş
  • Orman Davis, fundaş stânga în vârstă de 19 ani din Panama
  • Jah Mustapha, atacant în vârstă de 18 ani din Gambia
După victoria cu Voluntari, CFR Cluj are un avans, în playoff, față de FCSB de 10 puncte și 11 față de U Craiova, ocupanta locul 3. FCSB va juca primul meci din playoff luni seara împotriva Farului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo