Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu, primul antrenor nevoit să respecte noul regulament FRF, după suspendarea din etapa trecută

Eurosport
DeEurosport

Publicat 10/08/2022 la 18:48 GMT+3

Dan Petrescu a fost suspendat pentru două meciuri, după ce a primit cartonașul roșu în etapa trecută la meciul cu Chindia Târgoviște, câștigat 2-0 de CFR Cluj. Antrenorul campioanei României va deveni primul tehnician care nu va comunica cu echipa pe durata meciului, conform noului regulament FRF.

Dan Petrescu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Deși echipa sa conducea cu 2-0, Dan Petrescu a protestat vehement după ce Emmanuel Yeboah, atacantul lui CFR Cluj, a primit cartonașul roșu în urma unei intrări cu talpa în zona abdomenului unui adversar.
Antrenorul ardelenilor a protestat și a primit, de asemenea, cartonașul roșu din partea lui Iulian Călin, arbitrul central din acea partidă.

Dan Petrescu, nevoit să respecte noul regulament FRF

Potrivit Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, Dan Petrescu a fost suspendat două etape de pe banca clujenilor și primit o amendă de doar 320 lei. De asemenea, Yeboah și Debeljuh (eliminat mai târziu din cauza unei lovituri cu cotul aplicate în figura fundașului Chindiei, Daniel Celea) au fost suspendați câte două etape și trebuie să plătească 3.000 de lei fiecare.
Astfel, CFR nu îi va avea în zona ofensivă nici pe Yeboah, nici pe Debeljuh. Mai mult decât atât, Dan Petrescu nu va putea comunica cu ardelenii în timpul meciului, așa cum arată noul regulament al Federației Române de Fotbal. Pentru campionii României urmează duelurile cu Botoșani, acasă și Hermannstadt, în deplasare.
Citește și:

Petrescu, riscă o amendă în valoare de 10.000 de euro

Dan Petrescu devine primul tehnician care este nevoit să respecte noul regulament din Superligă. Potrivit Gazetei Sporturilor, antrenorul lui CFR Cluj este obligat să vină la meci pentru a fi monitorizat pe toată durata partidei de către un delegat. Dacă nu va veni la meci și va comunica într-un fel sau altul cu cei de pe bancă, Petrescu va fi sancționat cu 10.000 de euro.
Schimbarea regulamentului de către cei de la FRF a venit ca urmare a lui Marius Croitoru. Deși era suspendat, antrenorul lui "U" Craiova 1948 a oferit indicații celor de pe bancă pe durata partidei cu FCSB.
"Antrenorii au permisiunea de a viziona meciul din tribună, dar pe întreaga durată a prezenței lor la stadion trebuie să stea alături de delegatul de joc sau observatorul de arbitri. În cazul în care, indiferent de motiv, antrenorul nu se conformează, delegatul de joc va consemna în raportul de observare eventualele abateri cu privire la nerespectarea obligațiilor pe perioada suspendării. Sancțiunea pentru încălcarea prevederilor mai sus enunțate este penalitatea sportivă de 50.000 de lei", se arată un pasaj din noul regulament.
Nicolae Constantin, antrenorul celor de la Petrolul, a fost de asemenea suspendat două etape și amendat cu 4.500 de lei în urma unui cartonaș roșu obținut în partida "U" Cluj – Petrolul, scor 0-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo