Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu, tupeu maxim după ce a scăpat ca prin minune de demitere. Anunțul făcut

Cristian Mihală

Actualizat 23/09/2022 la 08:32 GMT+3

Dan Petrescu a rupt tăcerea după ce a găsit înțelegere la conducerea CFR-ului pentru a nu fi dat afară. Tehnicianul e convins că va aduce un nou titlu în Gruia și a mărturisit că nu a înțeles ce s-a întâmplat la Cluj în ultimele zile.

Petrescu

Credit imagine: Eurosport

CFR l-a reconfirmat pe Dan Petrescu, deși la finalul săptămânii acesta era ca și dat afară. Acum, tehnicianul a prins curaj și anunță că echipa sa va câștiga un nou campionat, menționând totodată că nu a avut niciodată intenția de a pleca de la gruparea ardeleană.
"Voi știți că dacă rămân eu, CFR ia campionatul, toată lumea știe!", și-a început Dan Petrescu discursul, la Orange Sport.
Pentru a rămâne în Gruia, Petrescu s-a prevalat de clauza de reziliere și a avut câștig de cauză, conducerea nefiind dispusă să îi acorde despăgubirile în valoare de 400.000 de euro. În plus, Neluțu Varga s-a calmat vizavi de comportamentul tehnicianului. Ruptura fusese creată de o discuție purtată de conducerea ardelenilor cu tehnicianul, înainte de meciul cu Sivasspor. Atunci, lui Super Dan i s-a transmis că e nevoie ca lucrurile să se recalibreze la Cluj. Intenția nu era de a-l schimba, ci de a se căuta variante ca echipa să reintre pe făgașul normal. Calificarea în Europa League fusese ratată, în campionat lucrurile arătau tot mai rău, iar investițiile făcute - s-au adus 12 jucători, aproape toți la dorința specială a lui Dan Petrescu - nu își arătau relevanța.
Extrem de supărat că e tras la răspundere și probabil deranjat că această ședință a fost gândită înaintea unui meci important, cu Sivasspor, posibil decisiv pentru soarata europeană, Dan Petrescu a fost extrem de ofensiv în declarații. Potrivit informațiilor Eurosport, "Bursucul" și-a pierdut la un moment dat cumpătul și i-a transmis patronului că nu se pricepe la fotbal și că fără el pe banca tehnică nu ar fi câștgiat nimic la Cluj. Foarte orgolios, Neluțu Varga nu a suportat un astfel de discurs din partea tehnicianului, chiar dacă mai mult ca sigur că e conștient de influența avută de Petrescu în rezultatele ultimilor ani. În consecință, patronul a tras linie și a promis că îl va debarca pe antrenor, dar apoi a revenit la sentimente mai bune. Marea șansă a lui Dan Petrescu a fost reprezentată de faptul că a fost suspect de COVID-19 și întâlnirea decisivă dintre părți privind despărțirea s-a amânat, dar la rămânerea lui a contribuit fundamental și clauza de 400.000 de euro.

Dan Petrescu, despre ce s-a întâmplat la CFR Cluj în ultima săptămână

Dan Petrescu și-a prezentat propria viziune în legătură cu ce s-a întâmplat în Gruia și a explicat și discursul de după confruntarea cu FC Argeș, când a părut extrem de ofensiv.
"Am fost foarte bolnav. Acum sunt mult mai bine. Am făcut și azi testul la club, mi-a ieșit negativ. Cred că e o răceală. Nu știu de ce s-a făcut mare scandal. Eu n-am zis că vreau să plec de la CFR, patronul n-a vrut să mă dea afară. Cred că cineva a vrut să arunce o informație. Chiar n-am înțeles. Eu, fiind și bolnav zilele astea, n-am vrut să vorbesc, deși m-a sunat multă lume. N-am înțeles nimic din ce a fost. Eu nu vreau să plec de la CFR.
Dacă cei din conducere vor considera că nu am rezultatele necesare, nu pot să decid eu. Eu am contract doi ani, vreau să duc până la capăt. Dacă voi fi dat afară sau vine o echipă din Anglia și îmi plătește clauza… știți bine că am avut o clauză de 400.000 când a venit echipa națională. Clauza e și invers. Dacă voi fi dat afară, clubul trebuie să plătească 400.000 de euro. Eu nu vreau să plec de la CFR, dacă ei consideră că nu mai sunt bun, trebuie să plătească această sumă, e foarte simplu. Și antrenorii de dinaintea mea au făcut la fel.
De la ce am spus până la a pleca de la echipă e departe. Fiecare antrenor zice pe la conferință câte ceva. Asta nu înseamnă că trebuie să-l dea afară sau să plece de la echipă. Aici vorbește un antrenor care cred eu că e cel mai titrat în fotbalul românesc. Nu mai există un antrenor acum cu rezultatele mele. Era normal să am acea reacție. Pentru mine a trecut. Lucrurile sunt clare.
Eu sunt antrenorul lui CFR până când patronul decide că nu mai sunt. La orice club din lume există un contract. Nu scrie în contract că trebuie să iau campionatul, să fiu în primele 5 sau grupe. Acolo scrie că am salariu și primesc bonusuri dacă ajung în Champions League, Europa League sau Conference League. E un contract făcut de club și Dan Petrescu, nu l-a invitat nimeni. E un contract care trebuie respectat de club.
Eu sunt de dimineață până seară la CFR. De ce trebuie eu să plec de la clubul ăsta? Sunt unii care vor să plec, dar nu de aici, din club. S-au plictisit să câștige CFR. Voi știți că dacă rămân eu ia campionatul, toată lumea știe! E posibil să fie și locul 2 sau 3, dar șansele sunt mici. Toată lumea face aceste presiuni ca să plec eu de aici. A fost pornită din exterior, asta este.
Patronul poate să zică ce vrea, el e patron. Ce pot să fac eu dacă e nemulțumit de cum joacă echipa? Pe mine nu mă fac praf unii mari moderatori? E democrație, să zică ce vrea. Patronul are voie, eu am voie să zic ce vreau eu, iar restul e cancan. Eu sunt antrenorul lui CFR până mă vor da afară. Nu voi pleca de aici. Doar dacă va veni o echipă foarte mare. Voi fi de dimineață până seara aici. Dacă altcineva nu vrea, patronul e liber să facă ce vrea", a mai spus Dan Petrescu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo