Totuşi, cu doar 3 zile înainte de partida din etapa a 11-a, nu se ştie câţi spectatori vor putea asista la meci, sau mai bine zis, dacă va fi permis accesul spectatorilor pe stadionul din Bănie.
De asemenea, există posibilitatea ca partida să fie amânată, toate aceste evenimente din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus din Craiova.
După primele 10 etape din Liga 1, U Craiova 1948, nou-promovată în Liga 1, se află pe locul 13, cu 9 puncte, în timp ce CS U Craiova se află pe locul 7, cu 16 puncte.
Romanian Liga I
Transfer uriaș pentru FCSB: 3 milioane de euro! "Au bătut palma"
24/11/2022 LA 08:33

Variantele de disputare a partidei

Echipa gazdă este nou-promovata U Craiova 1948, iar Marcel Puşcaş, preşedintele echipei, precizează faptul că sunt 3 variante de disputare a partidei: cu 30% din capacitatea stadionului ocupată, 100% sau deloc, în funcţie de anunţul făcut de Prefectura Dolj.
Mai mult decât atât, Puşcaş a afirmat faptul că gazdele vor solicita ca partida să aibă loc fără spectatori în cazul care aceştia vor fi nevoiţi să prezinte dovada vaccinării la intrarea pe stadion.
În cazul în care nu se va ajunge la un consens, există posibilitatea ca partida să fie amânată, dar, cel mai probabil, 30% din capacitatea stadionului va fi ocupată, iar la meci vor putea asista persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală.
"Lucrurile sunt într-un necunoscut aproape total. Se bat cap în cap niște ordonanțe și niște hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Prefectura spune că sunt interzise evenimentele sportive la incidența de 6 la mie, noi avem 6,22 în oraș acum. Hotărârea de Guvern spune că între 3 și 6 pot fi 30% din capacitate ocupată, cu certificat, iar peste 6 cu cei vaccinați. Noi oscilăm între 30% din capacitate, cu 100% capacitate sau să nu disputăm meciul, conform hotărârii Prefecturii.
Așa scrie acolo. Am făcut adresă către Prefectură și au spus că nu sunt abilități să spună ce au de făcut. Probabil că mâine vom fi dumiriți și luăm decizia - de la a nu disputa partida, la până la 30% din capacitate sau 100%, dar doar cu vaccinați, ceea ce nu ne convine. Suporterii noștri nu sunt toți vaccinați, nu poți face discriminare între 25-30% vaccinați și celor 70% să nu le permită accesul. Noi suntem pregătiți pentru orice variantă și așteptăm o decizie. Dacă nu vine decizia, vom organiza acest meci fără spectatori pentru că nu putem face discriminare. Nouă ne pasă de fani, care au fost mereu alături de noi. Nu pot intra 300 că sunt vaccinați și alți 2000 să nu li se permită pentru că nu sunt vaccinați. Noi, din club, cu două excepții, toți suntem vaccinați.
Sunt 3 variante. Mâine, până la prânz, luăm o decizie și vedem ce stabilim. E posibil să solicităm și amânarea jocului. Conform Prefecturii Dolj scrie negru pe alb. Sper să nu ajungem aici. Nu acceptam ca suporterii noștri să fie discriminați. Sunt un tot unitar și trebuie să aibă aceleași drepturi, indiferent de vaccin sau de nevaccin. Nu poți să-i obligi să se vaccineze sau să le faci un proces de intenție. Poți să obligi lumea să aibă certificatul, dar să îl lași să se testeze, să arate că e trecut prin boală. Dacă vom ajunge la decizia amânării meciului, probabil se va planifica meciul într-o perioadă în care vom scăpa de aceste restricții", a precizat Puşcaş, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Reacţia lui Mihai Rotaru

Mihai Rotaru, patronul CS Univeristatea Craiova, i-a oferit replica lui Marcel Puşcaş, precizând faptul că legea la care s-a referit acesta face referire la sportul recreaţional, nefiind valabil în cazul competiţiilor sportive organizate.: "El spune că sunt interzise activitățile sportive la 6 la mie. Dar e vorba despre activități recreative. Competițiile sportive sunt cu totul și cu totul altceva și nu sunt interzise. Am avut competiții sportive în valul doi, trei și vom avea și în valul patru. Putem vorbi despre discriminare, dar e bine să te abții să te poziționezi.
Se pot disputa competiții. Nu se poate amâna meciul, asta e o poveste, nu trebuie să credem ce spun unii. Există protocol aprobat pentru desfășurarea competițiilor", a spus Rotaru, la Digi Sport.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227714.jpg
Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu, fermecat de un puști din Rapid - Farul: "E un jucător rar"
10/11/2022 LA 06:19
Romanian Liga I
Au mai rămas doi! "Finala" pentru postul de antrenor la FCSB
09/11/2022 LA 08:00