Ianis Stoica, cel mai tânăr jucător din istoria FCSB-ului și al treilea cel mai precoce fotbalist care a evoluat în prima ligă din România, trece prin momente destul de complicate. A prins foarte puține meciuri ca titular în actuala stagiune, lucru care îl deranjează vizibil.
S-a speculat despre o răceală a relației cu Nicolae Dică, dar tehnicianul roș-albaștrilor a ținut să lămurească problema. În acest moment, Ianis Stoica e abia a treia soluție pentru echipă, pe postul lui Compagno și Rusu dând un randament superior. Asta nu înseamnă că antrenorul și-a pierdut complet încrederea în tânărul fotbalist, ci că acesta trebuie să muncească mai mult pentru a demonstra că merită să facă parte din echipa de start.
"S-a vorbit foarte mult despre el. Eu l-am adus la 14 ani la prima echipă. Eram la meci la juniori cu staff-ul și l-am văzut pe el, juca mijlocaș dreapta. Atunci am aflat că e băiatul lui Pompiliu Stoica. Am mers în birou și am spus că de mâine vreau să vină la echipa mare.
Romanian Liga I
CFR dă lovitura: transferă un atacant de bandă care a fost 7 ani sub contract cu Manchester City
30/09/2022 LA 11:59
De atunci, a rămas aici și eu l-am și debutat. Îl cunosc foarte bine, am vrut să-l iau și la FC Argeș, dar s-a dus la Petrolul. Eu, când am venit la echipă, am început cu Ianis titular. A intrat apoi pe parcursul jocurilor. Nu a avut realizările pe care le așteptam de la el, apoi a venit concurența cu Rusu si Compagno, care sunt peste el în acest moment.
El trebuie sa se antreneze la 100% în fiecare zi și să dea totul, indiferent de cât joacă. A avut șansa lui, nu a profitat de ea, când i se va din nou, trebuie să arate că s-a greșit față de el. E valabil pentru orice jucător. Acum, nu mai avem cum să-l dăm împrumut. Trebuie să dea cel mai bun randament când va intra pe teren.
(...) Acum, n-are unde să plece, că nu mai are cum. Doar în iarna se poate întâmpla treaba asta, dar până atunci vom vedea ce randament va avea și vom decide. E păcat ca un jucător de 20 de ani să rămână la o echipă unde nu joacă măcar un procent de 70% din jocuri", a declarat Nicolae Dică, la Digi Sport.

Dezamăgit că nu joacă, Ianis Stoica regretă că nu a plecat de la FCSB

La 19 ani, Ianis Stoica a avut șansa să plece în Vest, în august, dar conducerea FCSB a avut pretenții aberante pentru el. A cerut două milioane de euro unui club din Franța, gândindu-se probabil la cele 6 goluri și 4 pase decisive date sezonul trecut. Evident, mutarea nu s-a făcut la o asemenea sumă, spre regretul lui Ianis Stoica, fotbalist care se consideră acum rezervă de lux în lotul lui Dică.
"Era o echipă din prima ligă care mă dădea la Gerenoble după. Pentru mine era bine să merg. Din moment ce nu joci, e clar că era mai bine să merg undeva sa joc.
Nu exclud un transfer afară în iarna asta. Anul trecut am marcat 10 goluri, anul ăsta au venit jucători noi și iar e concurență mare și e greu", a spus Ianis Stoica, pentru Antena Sport.
Chiar dacă evoluează foarte puțin la FCSB, Ianis Stoica a fost convocat de Daniel Pancu, la reprezentativa U20 pentru partidele cu Cehia (tricolorii mici au pierdut ieri, 2-1) și Germania (26 septembrie).
Romanian Liga I
Cu peste 100 de meciuri în prima ligă, Alexandru Vagner s-a stins din viață azi, la doar 33 de ani
30/09/2022 LA 08:41
Romanian Liga I
The Guardian l-a găsit pe "noul Chivu" la Farul! Ce scriu englezii despre perla lui Gică Hagi
29/09/2022 LA 09:01