FCSB a anunţat, marţi, instalarea lui Nicolae Dică în funcţia de antrenor principal al echipei după demisia tehnicianului Anton Petrea. În vârstă de 42 de ani, Dică se află la al doilea mandat la FCSB, el mai conducând formaţia roş-albastră în perioada iunie 2017 - decembrie 2018.
"Am convingerea că nu se vor mai întâmpla unele lucruri din primul meu mandat. Prima oară am stat un an şi jumătate, deci am avut o relaţie bună (n.r. cu conducerea). Acum sunt nişte lucruri care mi-au fost promise. Ca să se ţină de promisiune, trebuie să avem noi rezultate. Dar dacă nu vor fi rezultate, e posibil ca nici eu să nu mai fiu la echipă. E simplu, e un risc pe care mi l-am asumat. Mie îmi place să risc. Dacă nu rişti în viaţă, nu reuşeşti să faci nimic. Sperăm că jucătorii nu vor mai fi criticaţi. S-a discutat, jucătorii să joace bine şi să nu mai poată nimeni să-i critice", a afirmat Dică, pentru ca apoi să afirme că are încredere că nu va fi doar un "A2", adus strict pentru ciclul săptămânal de antrenamente, dar fără vreo putere de decizie, așa cum s-a întâmplat mereu la FCSB în istoria recentă.
"Sper să reuşesc să îmi pun în totalitate în practică ideile mele. Eu sunt un om care nu a pus pe primul plan banii. E important să câştigăm la obiective. Nu există salariu, dar există clauze de reziliere. Nu se poate pleca oricând, doar dacă îmi doresc eu şi îşi doreşte şi clubul", a adăugat el.
Romanian Liga I
Suma primită de Laszlo Balint pentru a rezilia cu Universitatea Craiova. Rădoi semnează azi
ACUM 14 ORE
Nicolae Dică susţine că cele "15 etape de libertate" se pot prelungi până la finalul sezonului dacă echipa sub comanda sa va avea rezultate: "Poate va fi (n.r. - libertate) până la sfârşitul campionatului dacă voi avea rezultate. Dacă nu vom avea rezultate în aceste prime 15 minute, normal că va veni alt antrenor. Nu am stabilit că voi pleca după 15 etape, am stabilit doar un obiectiv după 15 etape... vom vedea unde ne aflăm atunci".

Dică se aștepta să fie ofertat de FCSB

Noul tehnician a menţionat că se aştepta să fie ofertat de FCSB. "Telefonul a sunat luni dimineaţă (n.r. - pentru a fi ofertat). Mă aşteptam... eu mă aştept când pleacă un antrenor de aici să fiu contactat, pentru că eu am făcut lucruri bune la FCSB. Mă bucur să fiu din nou la această echipă, care îşi propune în fiecare an câştigarea campionatului şi să ajungă în grupele cupelor europene. Am venit înaintea unui meci foarte important pentru club şi îmi doresc din tot sufletul să încep cu dreptul. Eu am încredere în lotul din prezent, de asta am venit", a precizat el.
"Vom face totul să intrăm în grupele cupelor europene, e un obiectiv. Cu cât facem mai multe puncte în Europa alături de celelalte echipe româneşti, cu atât mai bine. Eu am doar două zile la dispoziţie pentru a antrena echipa. E normal să gândim că trebuie să mergem mai departe în Europa. E un meci foarte greu, întâlnim o echipă bună, dar trebuie să intrăm cu gândul că ne vom califica. Pentru asta trebuie să dăm totul pe teren şi să fim o echipă. Jucătorii trebuie să înţeleagă că eu am nevoie de un grup, nu de individualităţi. Ca să ajungem în grupele Conference League trebuie să fim o echipă, asta le transmit eu jucătorilor", a spus tehnicianul.
"Am lucrat tactic la primele antrenamente, dar am încercat să umblu şi la moralul jucătorilor, pentru că, într-adevăr, vin după câteva rezultate negative. Ei trebuie să aibă încredere în ei pentru că au valoare. Au arătat acest lucru anul trecut şi trebuie să îşi depăşească nivelul de atunci. Întotdeauna trebuie să fii mai bun. Asta le cer eu. Suntem un club prea mare şi nu cred că depindem de un meci. Dar acesta este un meci foarte important, trebuie să-l câştigăm şi să ne calificăm mai departe", a adăugat el.

Dică, despre plecarea lui Tănase de la FCSB

Nicolae Dică a menţionat că a aflat cu 15 minute înainte de antrenamentul de miercuri faptul că nu îl va putea folosi pe Florin Tănase, jucător care va pleca în cursul acestei zile în China la noua sa formaţie, Shanghai Port.
"Ieri mi s-a spus că Florin Tănase pleacă după meciul de joi. Dar acum, cu un sfert de oră înainte de antrenament, am aflat că pleacă încă de azi în China. Pierdem un jucător important, golgheterul campionatului în ultimii doi ani şi căpitanul echipei. Dar asta e viaţa, e spre binele clubului şi al lui. Eu voi încerca să ne calificăm mâine cu ce am la dispoziţie. Am încredere în lotul pe care îl am. Dacă pleacă şi Olaru, o să aducem jucători, aşa sperăm. Am vorbit despre anumiţi jucători, vom vedea cine va veni", a explicat Dică.
Echipa de fotbal FCSB întâlneşte formaţia FC Saburtalo Tbilisi, joi, de la ora 20:30, pe Arena Naţională din Capitală, într-o partidă contând pentru manşa a doua a turului secund preliminar al Conference League.
Romanian Liga I
Mirel Rădoi, cel mai mare salariu din istoria Craiovei! Cât va câștiga în Bănie
ACUM 17 ORE
Romanian Liga I
Petrolul o învinge pe "U" Cluj în duelul nou-promovatelor. Ploieștenii, prima victorie din sezon
05/08/2022 LA 17:54