Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo aduce un fundaș central care a debutat și în naționala Portugaliei!

Andrei Nicolae

Actualizat 17/09/2021 la 22:29 GMT+3

Andre Pinto (31 de ani) a fost căpitan la Sporting Braga. El a devenit liber de contract, după ce a jucat la Farense ultima dată.

Andre Pinto

Credit imagine: Eurosport

Dinamo București are nevoie de întăriri pentru a ieși din situația dificilă în care se află. Echipa din Ștefan cel Mare a suferit cinci înfrângeri consecutive în ultimele runde, cel mai dureros moment fiind înregistrat în weekend-ul trecut, în derby-ul cu FCSB, pierdut cu 6-0!
Apărarea este compartimentul în mare suferință, iar soluția care s-a ivit este transferul lui Andre Pinto, jucător care a fost căpitan la Braga, formație la care a evoluat între 2014 și 2017. Cele două părți au bătut deja palma, conform Fanatik. Panathinaikos și Sporting Lisabona sunt alte echipe importante pe la care a trecut și a jucat. La acest ultim club, apărătorul a avut o clauză de reziliere de 45 de milioane de euro. Nu s-a ridicat însă la așteptările lui Sporting Lisabona.

Andre Pinto a debutat în naționala Portugaliei în perioada în care evolua la Sporting Braga

Pinto a evoluat pentru ultima dată la Farense, iar acum este liber de contract. Fotbalistul a apucat să joace un meci și în naționala Portugaliei în perioada Sporting Club Braga. El are caracteristici fizice asemătoare cu Raul Albentosa, fundaș care a evoluat în a doua parte a sezonului trecut pentru "câini" și a impresionat.
Pinto ar reprezenta fără discuții un plus pentru defensiva lui Dinamo, greu încercată în ultimele etape. Înainte de startul etapei a 8-a, gruparea din Ștefan cel Mare avea al doilea cel mai slab compartiment defensiv din Liga 1, după Academica Clinceni.
Gruparea din Ștefan cel Mare a mizat pe tinerii Giafer, Grigore și Ehmann, dar rezultatele nu au fost cele așteptate.
Pe de altă parte, situația la nivelul băncii tehnice este încă incertă.
Ieri, Mircea Rednic a avut o discuție lungă cu Nicolae Badea pentru preluarea postului de antrenor la Dinamo și există informații că "Puriul" pare convins de o astfel de variantă. Inițial, el refuzase o colaborare, în condițiile în care la CFR nu a avut o relație bună cu Iuliu Mureșan. Tehnicianului care a adus ultimul titlu pentru Dinamo (2007) i s-a garantat că fostul președinte al clujenilor nu îl va deranja cu nimic, dimpotrivă.

Sorin Colceag conduce echipa în acest weekend

Dar, până să se ajungă la un eventual acord lucrurile au luat o altă turnură: și dacă părțile ar dori să semneze în aceste zile actele, acest lucru e imposibil, pentru că Bonetti refuză să părăsească Dinamo. Chiar dacă e în Italia și soarta îi e pecetluită, italianul așteaptă banii restanți înainte de a-și pune semnătura pe contractul de reziliere. Informația a fost confirmată de administratorul judiciar al clubului din Ștefan cel Mare, Răzvan Zăvăleanu.
În etapa a 9-a, la meciul Dinamo – FC Botoșani, echipa va fi condusă de Sorin Colceag. El va rămâne antrenorul echipei cel puțin până când clubul va rezolva situația cu Dario Bonetti.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo