Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo ar putea primi o nouă lovitură de la TAS! Decizia ar veni ca un trăznet pentru Rednic

Nicu Savin

Publicat 14/10/2021 la 12:09 GMT+3

Dinamo se află într-o situație dezastruoasă din punct de vedere sportiv și financiar, dar lucrurile ar putea deveni și mai dramatice în viitorul apropiat. "Câinii" au scăpat de curând de interdicția de a face tranferuri, dar s-ar putea confrunta din nou cu această problemă, totul din cauza unei datorii uriașe către un fost jucător.

Dinamo - UTA

Credit imagine: Eurosport

Dinamo suferă enorm în acest debut de sezon, iar situația clubului pare una fără ieșire. "Câinii" sunt penultimii în clasament, iar speranțele fanilor se învârt în jurul lui Mircea Rednic și în capacitatea acestuia de a resuscita echipe.
"Puriul" s-a întors de curând în Șetfan cel Mare, iar acesta a testat mai mulți fotbaliști în pauza competițională, câțiva dintre ei urmând să semneze contracte. Dinamo va trebui însă să se grăbească cu înregistrarea acestora, deoarce ar putea fi în curând din nou sancționată de FIFA cu interzicerea de a face transferuri.
Conform gsp.ro, Sindicatul mondial al fotbaliștilor (FIFPRO) a făcut recurs la decizia TAS din urmă cu puțin timp, prin care celor de la Dinamo le era ridicată interdicția de transferuri. Mărul discordiei în toată această poveste o reprezintă cazul lui Isma Lopez, care pretinde că are de primit de la Dinamo suma de 350.000 de €.
Citește și:

Leicester - Manchester United, etapa 8

Dinamo riscă să primească din nou interdicție la transferuri

Fundașul spaniol adus de Cortacero, care a jucat numai 8 meciuri pentru Dinamo în stagiunea trecută, a dat clubul în judecată și în primă instanță a avut câștig de cauză, motiv pentru care federația internațională le-a interzis roș-albilor să mai aducă fotbaliști noi.
TAS a întors ulterior decizia și Dinamo a avut liber la transferuri, dar FIFPRO a pregătit deja dosarul de recurs și cazul va fi rejudecat. Dacă i se va dreptate lui Isma Lopez, Dinamo va avea din nou interzis la transferuri, iar acest lucru ar veni ca un trăznet pentru Mirecea Rednic, care intenționează să aducă mai mulți fotbaliști în perioada următoare.
Dinamo se află în insolvență, iar Isma Lopez este înscris la masa credală, primind o creață de 350.000 de €. În realitate, șansele ca ibericul să-și primească toți bani sunt minime, deoarece datoriile se vor plăti eșalonat, în funcție de planul de reorganizare, care trebuie aprobat până pe data de 30 noiembrie. În caz contrar, Dinamo va fi depunctată, întrucât ar încălca regulile de licențiere.
Așadar, situația este sumbră la Dinamo, iar o nouă sancține privind transferurile ar îngreuna și mai mult misiunea lui Rednic de a salva echipa de la retrogradare. Dacă nu va avea dreptul să mai aducă jucători, "Puriul" va trebui să se bazeze doar pe cei din lotul actual, cu care Dinamo a ajuns pe loc retrogradabil.
Următorul meci al lui Dinamo va fi vineri seara, în deplasare cu Gaz metan Mediaș, echipă aflată și ea în suferință, având doar un punct peste "alb-roșii".
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo