Dinamo București este într-o situație tare complicată în liga 1, având în prezent o serie de 11 meciuri fără victorie. Clubul se află pe loc de retrogradare, dar a primit în sfârșit și o veste bună.
DDB București a anunțat pe pagina de Facebook că gruparea din Ștefan cel Mare nu este nevoită să achite suma de 1,1 milioane de euro, solicitată de Poli Timișoara, după transferul lui Dorin Rotariu la Club Brugge.
Romanian Liga I
Transfer uriaș pentru FCSB: 3 milioane de euro! "Au bătut palma"
24/11/2022 LA 08:33

Dinamo București a câștigat procesul de 1,1 milioane de euro în cazul "Dorin Rotariu"

Clubul din Banat s-a înscris la masa credală și a solicitat suma de 1,1 milioane de euro, adică 50% din suma de transfer încasată de Dinamo în 2016, în urma vânzării lui Dorin Rotariu la clubul belgian. Tribunalul București a respins cererea grupării din Timișoara. Fotbalistul a trecut de la Poli la Dinamo în vara lui 2013, pentru o sumă de 1,1 milioane de euro. În 2016, Dinamo l-a vândut pe Rotariu la actuala campioană a Belgiei pentru 2.2 milioane de euro.
DINAMO A CÂȘTIGAT PROCESUL DE 1.100.000€
Tribunalul București a făcut dreptate și a respins cererea Politehnicii Timișoara de a se înscrie la masa credală, unde solicita 1,1 milioane de euro în cazul Dorin Rotariu.
Un detaliu foarte important reiese din declarația dată de lichidatorul judiciar al Politehnicii Timișoara, imediat după intrarea clubului nostru în insolvență:
'Și pe noi ne-a luat prin surprindere cererea de deschidere a procedurii de insolvență făcută de Dinamo, dar am intervenit la timp. Trebuia să facem și demersul acesta. În principiu, ne vom înscrie la masa credală'.
Ce trebuie să înțelegem din această declarație? Decizia de intrare în insolvență trebuia să ia prin surprindere pe toată lumea. Așa a fost construită strategia administratorului judiciar.
Imaginați-vă ce ar fi însemnat ca Dinamo să-i pună pe toți în gardă înainte de a începe demersurile pentru insolvență?
Dinamo se îndrepta negreșit către faliment. Aceasta era intenția spaniolilor. Se acumulaseră datorii care ne-ar fi îngropat într-un timp foarte scurt.
Dacă Dinamo ar fi trâmbițat intrarea în insolvență, le-ar fi oferit chiar groparilor un avantaj.
Nu au existat discuții despre insolvență nici cu membrii DDB. Nu pentru că părerea lor nu contează, ci pentru că în acest context nu era în favoarea noastră ca aceste discuții să fie publice.
Trebuie să continuăm lupta aceasta a salvării clubului nostru! Ne consumă din toate punctele de vedere, dar nu avem încotro. În ziua în care Dinamo va fi în afara pericolului de desființare, vom fi cei mai mândri suporteri.
PS: Procesul la care se face referire nu este între Dinamo și Dorin Rotariu. Cu fostul nostru jucător avem o relație foarte bună. Dinamo l-a lansat în fotbalul mare atunci când l-a vândut în Belgia, la FC Brugge, pentru 2,2 milioane de euro.
Dorin Rotariu este membru Elite al proiectului socios", a fost comunicatul DDB pe pagina de Facebook.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu, fermecat de un puști din Rapid - Farul: "E un jucător rar"
10/11/2022 LA 06:19
Romanian Liga I
Au mai rămas doi! "Finala" pentru postul de antrenor la FCSB
09/11/2022 LA 08:00