Dinamo are un sezon de coșmar, dar șansele ca gruparea din Ștefan cel Mare să rămână în Liga 1 sunt din ce în ce mai mari. În ciuda rezultatelor dezastruoase, "câinii" sunt siguri cel puțin de un loc de baraj la finalul stagiuni.
Asta pentru că Academica Clinceni nu va primi licența pentru Liga 1. Ilfovenii sperau să le fie aprobată cererea de intrare în insolvență pentr a-și putea lua licența pentru sezonul viitor, dar acest lucru nu s-a întâmplat.
"Apelul e de durată, cel puțin două luni. Următorul termen ar putea fi în aprilie-mai. Trece perioada de a lua licența. Nu mai putem lua licența.
Romanian Liga I
Final în play-off-ul Ligii 2! Petrolul și Hermannstadt revin în Liga 1, U Cluj și Chiajna, la baraj
IERI LA 15:02
Situația poate fi deblocată doar dacă apare cineva și girează în numele clubului Academica cu un imobil, ceva. Atunci pot fi deblocate conturile din ANAF și plătite eșalonat datoriile în interval de 5 ani. E complicat, nu putem face operațiuni bancare. Clubul are de încasat sume importante, dar nu se pot efectua plăți .
Curios ce se întâmplă în situația clubului Academica Clinceni. Club cu aceeași formă juridică cum avem în cazul Dinamo și a celorlalte cluburi aflate în insolvență cu datorii mari. Iar Academica cu o datorie mică nu poate intra în insolvență.", a declarat Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, pentru gsp.ro.
Citește și:

Dinamo se poate pregăti în liniște pentru baraj

În aceste condiții, Dinamo poate trata cu oarecare liniște finalul stagiunii, fiind sigură că va avea șansa de a-și păstra locul în prima ligă în urma unui meci de baraj. Gaz Metan Mediaș este condamnată la retrogradare, ajungând să aibe -1 punct în clasament în urma depunctărilor, iar Academica va retrograda direct chiar dacă va termina peste Dinamo.
Evident, există posibilitatea ca echipa lui Uhrin să urce în clasament și să nu mai fie nevoită să treacă prin emoțiile barajului, dar șansele sunt minime. În acest moment, "câinii" sunt pe locul 8 în play-out, la 9 puncte distanță de U Craiova 1948, prima formație clasată peste linia locurilor de baraj. În plus, între cele două formații mai este interpusă și CS Mioveni, care are cu 6 puncte mai mult de cât Dinamo.
Înainte de începerea play-off-ului din Liga a 2-a, Petrolul pare deja promovată, având 7 puncte avans față de U Cluj și 8 față de FC Hermannstadt. Cele două echipe ardelene se vor bate pentru locul doi, iar pierzătoarea va fi cel mai probabil adversara dinamoviștilor la baraj (locul 3 din Liga a 2-a joacă baraj cu locul 8 din play-out-ul Ligii 1).
Romanian Liga I
Dinamo - UTA 1-1 | "Câinii" au scos un punct pe final, în ultima repetiție înaintea barajului
13/05/2022 LA 19:31
Romanian Liga I
Mircea Lucescu se întoarce la Dinamo Bucureşti! Anunţul făcut de Il Luce: "Vă promit!"
12/05/2022 LA 08:27