Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo, în pragul dezastrului după retrogradare! Ce se întâmplă cu sigla și palmaresul clubului

Nicu Savin

Publicat 30/05/2022 la 00:03 GMT+3

Dinamo a retrogradat în Liga a 2-a, iar acest lucru aduce clubul din Ștefan cel Mare în pragul dezastrului. SPatrimoniul clubului a fost pierdut odată cu acest eșec, iar acestea îi revin lui Nicolae Badea, conform unei clauze impuse în momentul când omul de afaceri i-a cedat partea sa de acțiuni lui Ionuț Negoiță.

Dinamo - U Cluj

Credit imagine: Eurosport

Dinamo a înregistrat cea mai mare contraperformanță din istoria clubului. Echipa antrenată de Dusan Uhrin a remizat cu U Cluj în returul barajului pentru menținerea în prima ligă și a retrogradat pentru prima dată în cei 74 de ani de existență.
Dezamăgirea este uriașă în rândul fanilor, care au făcut eforturi colosale în ultimii ani pentru a menține clubul pe linia de plutire. Finalul partidei a adus în prim plan o atmosferă sumbră pe stadionul din Ștefan cel Mare, cu mii de fani în lacrimi și cu jucătorii protejați de jandarmi pentru a scăpa de furia suporterilor nervoși.
Citește și:

Dinamo a rămas fără siglă și palmares odată cu retrogradarea în Liga a 2-a

În mod normal, căderea în al doilea eșalon ar trebui să fie un moment zero în istoria lui Dinamo, dar situația este mult mai dramatică decât pare. Așa cum șefii de la DDB anunțau încă de acum ceva timp, Dinamo a rămas fără siglă și palmares odată cu această retrogradare, iar viitorul este sub semnul întrebării.
Patrimoniul clubului i-a fost cedat lui Ionuț Negoiță de către Nicolae Badea în momentul când acesta a vândut pachetul său de acțiuni. Înțelegerea a fost însă legată de o clauză prin care culorile, sigla și palmaresul aparțin clubului doar atâta timp cât joacă în Liga 1.
Odată cu această retrogradare, patrimoniul îi revine clubului FC Dinamo, care activează în Liga a 4-a și care e deținut de Nicolae Badea. Astfel, destinul formației din Ștefan cel Mare depinde acum în mare măsură de omul de afaceri, care trebuie să decidă ce va face în continuare.
Indiferent de ce se va întâmpla, e clar că Dinamo are nevoie de un restart total. Clubul este în insolvență și previziunile sunt sumbre. Viitorul este incert, iar singurul lucru care oferă o umbră de speranță sunt fanii, care cu siguranță vor continua să susțină echipa din punct de vedere financiar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo